Sök

Caliroots fyller på kassan igen

Calirootse-handel

Andreas Koschnike, medgrundare och vd för Caliroots. Foto: Press.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

E-handelsbolaget Caliroots, som bland annat säljer sneakers och streetwear, tar in drygt 18 miljoner kronor från sina befintliga ägare.

Förra året stod det klart att förlusterna i Caliroots skenar. 2018 blev förlusten 40 miljoner kronor vilket kan jämföras med en förlust på 9 miljoner året innan. Omsättningen landade på 376 miljoner kronor vilket betyder att även tillväxttakten stannat av. 2017 växte bolaget med med nära 100 miljoner kronor och under 2018 växte det med 5,6 miljoner. 

”Det blev lite för mycket sneakers, som vi senare fick sälja av. Under hösten 2018 lyckades vi balansera om och kom tillbaka på bättre nivåer igen”, sa bolagets vd Andreas Koschnike till sajten e-handel.se då. 

I augusti i fjol blev det känt att bolaget hade gjort en nyemission och bland annat fått in näringslivsprofilen Cristina Stenbeck som investerare. Hon gick då in med 18 miljoner kronor och sammanlagt tog bolaget in 28 miljoner kronor.

Nu visar handlingar från Bolagsverket att Caliroots har gjort ytterligare en nyemission. I oktober tog bolaget in drygt 18 miljoner från befintliga investerare. Exakt vilka av bolagets ägare som har gått in med pengar framgår inte av handlingarna. 

Bolagets värdering låg på cirka 230 miljoner kronor innan nyemissionen. 

Andreas Koschnike skriver i ett mejl till Breakit att bolaget tog in mer pengar för att snabbare få effekt på planerade investeringar inför 2020.

"2019 var lite av ett turnaround-år för oss. Även om vi inte kommit runt helt, så har vi jobbat hårt med minska lagerbindning samt att ändra vår produkt och märkesmix", skriver Andreas Koschnike och fortsätter:

"Vi håller på att stänga 2019, men vi vet redan att vi inte kommer att ha vänt till vinst, men hoppas på något bättre resultat än 2018."

Han skriver också att han ser positivt på 2020. 

Bland Caliroots ägare finns bland annat riskkapitalbolagen Verdane och eEquity. Kolla in hela listan över bolagets ägare här. 

Läs mer