Här är fem svenska techbolag som siktar på börsen 2020

Klarna Hudya Börs
Här är fem svenska techbolag som siktar på börsen 2020

Börge Leksnes, vd Hudya längst till vänster.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Ny kartläggning listar de hetaste börskandidaterna.

I snart tio år har det spekulerats om att betaltjänstbolaget Klarna ska börsnoteras. Men gång på gång skjuts noteringsdatumet på framtiden.

För någon vecka sedan var det dags igen – då flaggade Klarna-chefen Sebastian Siemiatkowski för att börsen var aktuell tidigast 2020, men mer sannolikt 2021.

Så i väntan på att ägarna bakom Sveriges hetaste onoterade bolag funderar vidare på en eventuell börsnotering får vi hålla till godo med en handfull andra techbolag som just nu gör sig redo för börsen. 

Det är den pigga sajten Nyemissioner.se som sammanställt en lista på fem svenska snabbväxare som ska börsnoteras under nästa år. Här är bolagen i bokstavsordning:

Aegirbio – ett healttech-bolag som ska noteras på Spotlight under första halvåret 2020. Bolaget har en teknik som hjälper till att mer precist dosera biologiska läkemedel.

Hudya – är ett norskt bolag men som nu fått ett svenskt holdingbolag som ägare. Planen är att denna nordiska operatör inom el, försäkring, smarta hem och bank ska noteras på en svensk aktielistan under 2020.

Lohilo Foods – hade tidigare det mer hemvävda namnet Alvestaglass men nu marknadsför ledningen sig som ett foodtech-bolag och då kanske Lohilo Foods funkar bättre? Fortfarande finns glass i sortimentet men fokus ligger nu också på functional food-segmentet.

ODI Pharma – idag, den 30 december är det sista dagen att teckna sig i ODI Pharmas nyemission. Planen är att plocka in 25 miljoner kronor och i slutet av januari notera bolaget på Spotlight. ODI Pharma säljer medicinska cannabisprodukter för den europeiska marknaden.

Vopy Technology – det här norska bolaget har utvecklat en plattform för onlinebanker. Fick in investmentbolaget Abelco som ny storägare i november och har nu aviserat att man ska börsnotera bolaget 2020.

Läs fler artiklar
LÄS MER