Com Hem och TV4 överens – TV-kriget är över

TV4-Gruppen Medier
Com Hem och TV4 överens – TV-kriget är över

Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Klart på fredagskvällen.

På fredagskvällen kom beskedet att Com Hem och TV4 träffat en muntlig överenskommelse. Det innebär att både Com Hem och Boxers kunder kommer att kunna titta på TV4 och Cmores sändningar i jul.

Parterna beräknar att slutföra förhandlingarna under helgen för att Com Hem och Boxer ska kunna tända upp kanaler under helgen 21-22 december, skriver Com Hems ägare Tele 2 i ett pressmeddelande.

"Jag är oerhört glad över att vi äntligen har nått en muntlig överenskommelse med TV4. Jag förstår att våra kunder är besvikna över ur de drabbats av detta den senaste veckan, och vi kommer nu jobba dag och natt för att få det nya avtalet på plats. Det är tydligt att många av våra kunder saknar TV4 och oroar sig inför julens tv-tittande. Därför känns det skönt att vi nu kommit framåt i våra samtal", säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen.

TV4:s vd Casten Almqvist säger i ett uttalande på kanalens hemsida:

"Det har varit tuffa men konstruktiva förhandlingar under eftermiddagen och kvällen. Det är med stor glädje jag nu kan berätta att tittarna får tillbaka TV4 och C More".

Runt 1,6 miljoner Comhem- och Boxer-kunder har sedan nedsläckningen natten mot onsdagen 11 december varit utan kanalerna.

Huvudorsaken har varit så kallade OTT-rättigheterna, det vill säga rättigheter att visa TV-kanalerna på digitala plattformar.

Läs fler artiklar
LÄS MER