Stefan Fragner lämnar Happy Socks – tar över Skincity

Skincity e-handel Beauty and fashion tech
Stefan Fragner lämnar Happy Socks – tar över Skincity

Stefan Fragner ny vd på Skincity. Foto: Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Skincity, som säljer hudvårdsprodukter på nätet, har utsett Stefan Fragner som ny vd.

Stefan Fragner har de senaste åren jobbat på strumpföretaget Happy Socks där han har varit både e-handelschef och vd. 

“Stefan har framgångsrikt visat att han har djup förståelse för hållbar utveckling och tillväxt, inte minst under sin tid som vd för Happy Socks, där han vuxit bolagets omsättning i en imponerande takt med god lönsamhet”, säger Jacob Wall som är styrelseordförande i Skincity i ett pressmeddelande.

Skincity grundades av Mikael Kjellman och Annica Forsgren Kjellman år 2011 och omsätter över 400 miljoner kronor. Fram till i somras har de sålt andras varumärken och fungerat lite som ett digitalt Kicks eller Åhléns. Men i juni lanserade de sitt eget varumärke som de kallar för Make the Make och beskrivs som en blandning mellan hudvård och make up.

Köptes av Axel Johnson-koncernen

I december 2017 köpte Axel Johnson-koncernen 70 procent av aktierna i bolaget. Grundaren Mikael Kjellman har fortsatt som vd i bolaget fram tills nu och kommer framöver att ha en mer strategisk roll. 

“Jag är otroligt glad över att bli en del av det fantastiska Skincity-teamet. För mig har Skincity alltid varit bäst i klassen på konceptuell e-handel och jag är otroligt imponerad över vad Mikael och Annica, tillsammans med sitt team, uppnått på en väldigt kort tid”, säger Stefan Fragner i ett pressmeddelande. 

Läs fler artiklar
LÄS MER