Spotify spinner vidare på populära funktionen – lanserar podcasten "the decade wrapped"

Spotify Musik
Spotify spinner vidare på populära funktionen – lanserar podcasten "the decade wrapped"

Foto: TT / Skärmklipp

Tobias Blixt

Reporter

Blickar tillbaka på vilka låtar och artister som har varit populära under olika årtal.

Det har blivit en tradition att Spotify låter sina användare sammanfatta sitt musikår, både genom olika sociala medier-vänliga bilder och personliga spellistor. I år fick användarna också se vilka låtar och artister som varit deras mest lyssnade under det senaste årtiondet. 

Spotify sitter så klart på oerhörda mängder data från sin plattform, vilket kan användas både för att skapa personliga spellistor och för att se vilka artister som är på väg att bli populära. Men det kan också användas till att skapa eget innehåll, vilket är precis vad musikjätten har gjort nu.

Det sker genom ytterligare en podd-satsning.

Spotify har idag nämligen lanserat en ny podcast som de kallar för The decade wrapped. Något som Techcrunch uppmärksammat och som meddelas genom ett pressmeddelande. Totalt tio avsnitt har de tagit fram, där Spotify har djupdykt i statistiken på plattformen för att hitta vilka låtar och artister som har varit mest framträdande på Spotify.

Det handlar exempelvis om hur Psy tog K-pop ut i världen med Gangnam Style, en låt som Spotify meddelar har strömmats hela 208 miljoner gånger på plattformen. Men också om stjärnor som Nicki Minaj, One Direction och Ariana Grande.

Än så länge finns det tre avsnitt att lyssna på, 2010, 2011 och 2012. 

Läs fler artiklar
LÄS MER