Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Worldfavor vill göra det enklare för företag att vara hållbara – tar in nytt kapital

Worldfavors grundarteam: Andreas Liljendahl, Pär Gustafsson, Frida Emilsson och Lars-Peter Eriksson. Foto: Press.l

Vill öka expansionstakten utanför Sverige.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Den svenska startupen Worldfavor har tagit fram en plattform som ska göra det möjligt för företag att mäta och redovisa utsläpp. Tanken är att företag ska kunna utbyta information mellan varandra genom hela leverantörskedjan, på så sätt ska det bli enklare att uppnå och sätta hållbarhetsmål.

Bolaget, som enligt egen utsago har 30.000 ansluta företag på sin plattform, meddelar nu att de tar in 30 miljoner kronor i nytt kapital. Bland investerarna hittar vi Spintop Ventures, Brightly Ventures och befintliga ägare. 

“Worldfavor tillför ett enormt värde till sina kunder gällande hållbarhet, transparens och datadelning. Att effektivt kunna säkerställa att man arbetar hållbart, ofta i stora och komplexa värdekedjor, kommer att bli än viktigare framöver. De har lyckats få väldigt stark traction och tillväxt på kort tid, med många ledande varumärken som kunder och vi imponeras över deras stora vision, säger Peter Carlsson, partner på Spintop Ventures i ett pressmeddelande.

Enligt Worldfavor själva har de idag användare i över 60 länder. De skriver i pressmeddelandet att eskalerande klimatförändringar och högre krav från rörelser som Greta Thunbergs “Fridays for future” har bidragit till intresset för hållbarhetsfrågor.

“Vi vill att alla ska kunna ta informerade och hållbara beslut och då måste standardiserad, jämförbar och tillgänglig hållbarhetsdata bli mainstream. Investeringen kommer främst användas för expansion utanför Sverige, för att växa vårt starka team och vidareutveckla plattformen, där vi bland annat vill möjliggöra transparens på en ännu högre nivå och är igång och testar en ny spännande lösning”, säger Andreas Liljendahl, vd och medgrundare på Worldfavor.

Redan 2017 investerade Klarna-grundaren Niklas Adalberths Norrsken 6,5 miljoner kronor i Worldfavor.

Läs mer