Klarna öppnar techhub i Berlin nästa år

Klarna e-handel fintech
Klarna öppnar techhub i Berlin nästa år

Sebastian Siemiatkowski. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

"Vi befinner oss på en väldigt spännande resa", säger Sebastian Siemiatkowski.

I veckan har vi kunnat följa hur Klarna och regeringen hamnat i luven på varandra över ett nytt förslag om att förbjuda krediter som förval vid e-handel.

Det föll inte riktigt Klarna i smaken. Finansmarknadsminister  Per Bolund meddelade i sin tur att han är "bekymrad" över Klarnas reaktion. 

Men utöver att munhuggas med politikerna har Klarna såklart massa annat på gång också – som att bygga en techhub i Berlin. 

I ett pressmeddelande berättar Klarna att planen är att öppna hubben i området Berlin Mitte, som samlar många techbolag, i början av nästa år.  

Klarna har fått tag på och rustat upp ett gammal bilgarage. Tanken är att anläggningen, på 7.400 kvadratmeter, ska rymma över 500 anställda som bland annat ska jobba med produkten och kommersiell tillväxt. 

Sebastian Siemiatkowski hyllar Berlin 

Klarnas grundare och vd Sebastian Siemiatkowski säger att Berlin är en av de mest exalterande tech- och entreprenörshubbarna i världen. 

”Det här gör det möjligt för oss att fortsätta skala i Tyskland, Österrike, Schweiz och nya marknader och samtidigt bygga nya produkter och service för att lösa människors shoppingproblem i Europa och USA”, säger Sebastian Siemiatkowski i ett pressmeddelande.

Tyskland är en viktig marknad för Klarna när det kommer till att driva tillväxt och sedan tidigare finns kontor i München och Linden. ​

"Vi är på en väldigt exalterande resa från en ren betalningsleverantör till ett globalt shoppingekosystem och teamet i Berlin kommer att spela en avgörande del i att nå våra ambitiösa mål", säger Sebastian Siemiatkowski. 

Läs fler artiklar
LÄS MER