Startupen "Unicorn" blev ingen unicorn – kraschar

Unicorn Konkurs Transport
Startupen "Unicorn" blev ingen unicorn – kraschar

Johanna Ekström

Reporter

Stora mängder Facebook-annonser fick elsparkcykelbolaget att gå i konkurs. Kunderna blir utan pengar.

Nick Evans är en serieentrentrerenör i Texas som ligger bakom startupen Tile, som tagit fram en Bluetooth-spårare som håller koll på privata prylar.

För drygt ett halvår sedan drog han också igång elsparkcykelbolaget med det kaxiga namnet Unicorn. Bolagets elsparkcyklar stack ut genom en helvit design och med en rad specialfunktioner.

Bolaget tog in en mindre summa i riskkapital, knappt 2 miljoner kronor, och satsade hårt på annonser på Facebook och Google. Totalt fick bolaget in 350 beställningar på sparkcyklarna, som kostade drygt 6000 kronor. 

Men kunderna fick aldrig några sparkcyklar levererade.

Efter en tids radiotystnad skickade Nick Evans tillslut ut ett mejl där han meddelade att han var hemskt ledsen, men att bolaget fått helt slut på pengar och att man därför stängde ner verksamheten. 

“Tyvärr har vi inga resurser att leverera era Unicorns eller att betala tillbaka några pengar, eftersom vi helt saknar medel till det”, skriver han enligt bland annat BBC.

“Tyvärr var annonserna (på Google och Facebook) för dyra för att kunna bygga en hållbar affär”, skriver han vidare.

Så sent som för fyra veckor sedan lovade Unicorn att kunderna skulle få sina beställningar innan jul. Nu hoppas Nick Evans kunna sälja delar av konkursboet. 

Läs fler artiklar
LÄS MER