Efter konkursen – Löwengrip-grundade Hermine Hold ska säljas

Hermine Hold e-handel
Efter konkursen – Löwengrip-grundade Hermine Hold ska säljas

Hermine Hold grundades bland annat av Isabella Löwengrip. Foto: Lars Pehrson / SvD/TT/Istockphotos.

Caroline Englund & Towe Boström

"Redan erhållit ett flertal seriösa intresseanmälningar", uppger konkursförvaltaren David Rutegård.

I dagarna stod det klart att Hermine Hold, som satsat på håraccessoarer på nätet, försatts i konkurs. Bolaget, som heter H Hold Fashion, grundades under förra året av Isabella Löwengrip och mobilskalskungarna bakom Ideal of Sweden. Därefter har Isabella Löwengrip sålt av och lämnat bolaget. Vd:n Katarina Roger lämnade även hon nyligen. 

H Hold Fashion försattes i konkurs den 28 november då bolaget saknade tillräckliga intäkter för att täcka kostnaderna. Vid konkursen förklarade den nytillsatte vd:n Linus Kaasik att han försökt vända Hermine Hold till lönsamhet – men att tiden inte räckt till.

Nu ser det ut som att verksamheten kan få leva vidare – planen är nämligen att sälja bolaget. 

Det uppger konkursförvaltaren David Rutegård. Han berättar att man redan fått in ett flera seriösa intresseanmälningar. Målsättningen är att sälja hela verksamheten.

”Konkursförvaltningen har goda förhoppningar om att verksamheten snabbt kommer att kunna överlåtas till ett nytt bolag som sömlöst och långsiktigt kommer att kunna driva verksamheten vidare”, skriver David Rutegård i ett mail till Breakit.

Enligt konkursförvaltaren blev Hermine Holds snabbväxande ambitioner också dess fall. Kostnaderna blev för stora i förhållande till intäkterna. Ledningen försökte förgäves att få till en nyemission för att hålla bolaget flytande.

”När detta inte lyckades och pengar till löner saknades gjorde bolagets företrädare bedömningen att bolaget var på obestånd och ansökte om konkurs”, skriver David Rutegård.

Den som klickar in på Hermine Holds hemsida kommer att märka att försäljningen pågår som vanligt, och personalen fortsätter att jobba som vanligt. Vid konkurser har anställda rätt att ta del av den så kallade statliga lönegarantin.

”Konkursbeslutet påverkar inte verksamheten som fortsätter i oförminskad omfattning. Skillnaden är att verksamheten numera bedrivs i konkursboets regi”, förklarar David Rutegård.

Läs fler artiklar
LÄS MER