Sök

Voady vill göra livet lättare för frisörer – Schlingmann kliver in som ny delägare

VoadyMode och skönhetFrisör

Foto: Press / Istockphoto.com

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vill knyta ihop alla delar av branschen.

Den Sundsvallsbaserade entreprenören Elin Sjöström har jobbat som frisör i många år och driver själv tre frisörsalonger i lika många städer. Nu vill hon modernisera frisörbranschen med sin digitala tjänst som ska koppla samman frisörsalonger, leverantörer och kunder på samma plattform.

Därför grundade hon Voady under fjolåret.

“Vi är det enda systemet på marknaden utvecklat av frisörer för frisörer och däri ligger vår största styrka. Vi ska växa snabbt och vårt mål är att förändra frisörbranschen”, säger grundaren Elin Sjöström i ett pressmeddelande.

I grunden är det ett system för bokning, kassa och kalender som bolaget har skapat. Själva tjänsten ska vara gratis i sitt enklaste utförande, men kunderna ska även kunna utöka tjänsten med olika tillägg.

Nu siktar Voady på att ta nästa steg, där plattformen ska utvecklas ytterligare och fler kunder ska anslutas. Bolaget har därför tagit in pr-proffset Per Schlingman som delägare och rådgivare.

Hur mycket Schlingman, som tidigare var Moderaternas chefsstrateg, har investerat i företaget framgår däremot inte av pressmeddelandet.

“Jag tror stenhårt på Voady och inte minst på entreprenörerna bakom. De kommer från branschen och har enorm drivkraft. Tillsammans med en unik affärsmodell skapar det alla förutsättningar att förändra branschen. Jag ser mycket fram emot att arbeta med Elin och My i detta”, säger Per Schlingmann i en kommentar.

My Hillörn är operativ chef på bolaget.

“Frisörbranschen behöver ny energi. Det är viktigt för oss att ta in kompetens med nya perspektiv och Per (Schlingman red.amn.) har den perfekta kombinationen av lång erfarenhet och ett modernt framtidstänk”, säger hon.

Läs mer