Fotboll Sthlm växer – tar in pengar och satsar på Skåne

Media
Fotboll Sthlm växer – tar in pengar och satsar på Skåne

Oskar Månsson och Mårthen Bergman bakom sajten Fotboll Sthlm satsar i Skåne.

Caroline Englund

Reporter

Entreprenörerna och sportjournalisterna bakom sajten Fotboll Sthlm tar in kapital från två fotbollsintresserade investerare i byggbranschen och lanserar ny sajt i Skåne.

Fotboll Sthlm startades sommaren 2018 av sportjournalisterna Mårthen Bergman och Oskar Månsson och blev snabbt en populär nyhetssida. Bevakningen är nischad och fokuserar på klubbarna AIK, Djurgården och Hammarby.

Nu tar Mårthen Bergman och Oskar Månsson in externt kapital från Malmöborna Tommy Larsson och Peter Condrup som båda har företag i bygg- och anläggningsbranschen men som också har ett gemensamt investeringsbolag.

Hur mycket de investerar är hemligt.

”Det jag kan säga är att det är en storsatsning. Investerarna är tydliga med att de är långsiktiga. Målet är att rita om kartan kring fotbollsbevakning”, säger Oskar Månsson till Breakit.

Pengarna ska bland annat användas för att starta upp Fotboll Skåne där Malmö FF och Helsingborgs IF kommer att bevakas tätt. 

Även i Stockholm kommer resurserna att dubblas och sammanlagt ska 6 journalister anställas i Stockholm och Skåne. 

"Fotboll Sthlm har fått enormt genomslag. Nu ska vi bygga vidare på samma koncept," säger Oskar Månsson

Det bildas nu ett nytt bolag bakom sajterna med namn Rabona Media AB. Vd för bolaget blir Peter Österlind, som tidigare har arbetat på bland annat Sydsvenskan och Skånesport.

Fotboll Sthlm har under hösten haft i snitt cirka 35.000 unika besökare i veckan. Oskar Månsson tror att bolaget kommer att se en ökning när fler journalister anställs. Pengarna kommer bland annat att dras in på annonser och längre fram en premiumtjänst. 

Läs fler artiklar
LÄS MER