Sök

Kavalri Games skapar hästspel till mobilen – tar in 3 miljoner

Coffee Stain StudiosKavalrispel

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Planerar att lansera nästa år.

Den svenska spelstudion Kavalri Games får en investering på 3 miljoner kronor från spelbolagen Coffee Stain Studios och Goodbye Kansas, som båda är en del av Embracer Group (tidigare THQ Nordic). Det meddelar Kavalri i ett pressmeddelande.

Kavalri startades 2017 av Molly Ericsson och Axl Andersson för att utveckla häst- och ridsportspelet "Equestrian the Game" för mobiltelefoner. Tanken har varit att skapa ett mer verklighetstroget spel än vad som finns på marknaden idag.

Investeringen från Coffee Stain är en del av deras satsning "Leveling the playing field", som syftar till att förbättra könsfördelningen bland spelutvecklare.

“Att vara en del av Levelling the Playing Field är en fantastisk möjlighet för oss. Coffee Stain ställer upp med expertis, nätverk och stöd i samma omfattning som Goodbye Kansas Game Invest. Genom denna ägarkonstellation har Kavalri än bättre förutsättningar att nå framgång”, säger Molly Ericson, medgrundare av Kavalri Games.

Goodbye Kansas Game Invest har tidigare investerat 2 miljoner i bolaget och deltar alltså även i denna runda.

“När vi träffade teamet på Kavalri för dryga året sedan kände vi att det fanns både passion, vision och mission. Under året har teamet, tillsammans med oss, ytterligare förstärkt vår övertygelse om att Kavalri är på rätt väg. Nu ser vi fram emot 2020”, säger Per-Arne Lundberg, vd för Goodbye Kansas Game Invest.

Kavalri registrerades 2018 och det finns ännu ingen årsredovisning att ta del av. Spelet har en planerad lansering, i form av en stängd beta, under 2020.

Läs mer