Aktivitetsarmbandet Fitbit stäms av användare – ger fel pulsdata

WearablesFitbitWearable tech

Fitbits aktivitetsarmband längst till vänster. Foto: TT.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Flera användare från Kalifornien, Colorado och Wisconsin stämmer det populära pulsarmbandet Fitbit. De nya enheterna Charge HR och Surge påstås uppge pulsdata med alltför stor felmarginal.

Det är särskilt under perioder av intensiv träning som produkterna påstås ge fel uppgifter. Enligt de missnöjda användarna räknar inte apparaten varje pulsslag, skriver The Verge.

En kvinna hävdar att hon har köpt sin Fitbit-enhet just för att kunna mäta hjärtfrekvensen under träning, men produkten har inte fungerat som den ska. När hon klagat har Fitbit vägrat att ge henne pengarna tillbaka.

Fitbit håller inte alls med om att något skulle vara fel på deras sensorer eller pulsmätning. Företaget “motsätter sig starkt de klagomål som gjorts och planerar att försvara sig mot stämningen,” heter det i ett uttalande, enligt The Verge.

Det här är inte första gången som Fitbit är i blåsvädret. Våren 2014 så stämdes bolaget av flera användare som fått hudutslag av vristbandet Fitbit Force. Till slut togs enheten bort från marknaden och ett nytt vristband lanserades under namnet The Charge som enligt företaget bestod av nytt material och hade genomgått tester i förbättrande syfte.

Läs mer