Zlatan Ibrahimovic investerar i Hammarby – "Potential att bli störst i Skandinavien"

Sport
Zlatan Ibrahimovic investerar i Hammarby – "Potential att bli störst i Skandinavien"

Bilden är ett montage. Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Med investeringar i bolag som Isbit Games, Challengermode och Bethard har Zlatan gjort visst avtryck även i techvärlden. Nu satsar han i fotbollslaget Hammarby.

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic behöver ingen närmare presentation. De flesta – och alla andra också – har koll på Zlatans sportsliga prestationer. De senaste åren har Zlatan, som spenderade sin senaste säsong i Los Angeles Galaxy på den amerikanska västkusten, däremot hittat allt fler projekt vid sidan om sin fotbollskarriär.

Något som medfört att Zlatan Ibrahimovic har förekommit allt flitigare även i Breakits nyhetsrapportering. Sedan 2016 har han gjort investeringar i de svenska spelbolagen Isbit games (som stängt ned verksamheten) och Challengermode, liksom i nätkasino-aktören Bethard

Tidigare i år kunde vi på Breakit också avslöja att Zlatans bolag Unknown, som han gör sina investeringar via och som också sitter på rättigheterna till han egna varumärke, växte kraftigt jämfört med 2017. Omsättningen landade på hela 103 miljoner kronor, med ett resultat på 80 miljoner.

Satsar i Hammarby Fotboll

Nu gör Zlatan Ibrahimovic sin nästa stora investering i Sverige. Den här gången rör det sig däremot inte om något techbolag. Istället är det i fotbollsklubben Hammarby som han köper in sig. Det avslöjar Sportbladet.

Det amerikanska bolaget Anschutz Entertainment Group, AEG, äger 47 procent av aktierna i Hammarby. Det är hälften av dessa aktier som Zlatan köper, rapporterar tidningen. AEG äger även LA Galaxy i USA.  

“Jag har ju spelat i Galaxy och fått en bra relation med folket från AEG. Då fick jag den här möjligheten att bli partner med AEG och en sån möjlighet går det inte att tacka nej till. Inte till människor som är så lyckosamma i affärer. Dessutom var jag redan länkad till Sverige. Så gick det till”, säger Zlatan till Sportbladet.

När det gäller klubbens framtid så hoppas fotbollsstjärnan att de ska växa ordentligt.

“Det som känns speciellt med Hammarby är att klubben växer hela tiden. Det är klubben som har störst potential att bli störst i Skandinavien. De gör fantastiska saker redan nu. De hade lite otur nu i år, de kunde ha vunnit serien. Jag följde slutet av allsvenskan även om allt var hemligt med mig och Hammarby.”

Läs fler artiklar
LÄS MER