Sök

Detectify hittar sårbarheter på din sajt – tar in 223 miljoner

DetectifySäkerhet

Detectifys grundare Rickard Carlsson, Johan Edholm, David Hallenius och Fredrik Nordberg–Almroth.Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har kunder som Trello, Spotify och King.

Den svenska startupen Detectify har tagit fram en teknik som söker igenom hemsidor för att identifiera säkerhetsluckor. Nu tar bolaget in 21 miljoner euro, cirka 223 miljoner kronor, för att skala upp sin verksamhet, det skriver Techcrunch

Ledande investerare i rundan är det London-baserade riskkapitalbolaget Balderton Capital. Även det tidigare investerarna Paua Ventures, Inventure och Insight Partners deltar i rundan.

Detectify använder sig av en modell där säkerhetsforskare och hackare kan skicka in sårbarheter de hittar till bolaget. Dessa sårbarheter byggs sedan in i deras verktyg och forskarna får i sin tur betalt när verktyget identifierar en sårbarhet som just de har rapporterat in. På så sätt får de hjälp att hålla de sin teknik uppdaterad.

“Insamlade moduler från hackare har nu hittat över 110.000 sårbarheter hos våra kunder”, säger bolagets vd och medgrundare Rickard Carlsson i en kommentar till Techcrunch.

Balderton Capital har tidigare investerat i flera bolag med inriktning mot säkerhet.

“Detectify för samman kraften av människors påhittighet, skalbarheten av en mjukvara och en kultur av transparens och integritet för att erbjuda säkerhet av världsklass till alla. Det här är ett helt nytt sätt att skydda företag från cyberhot. Tillsammans med våra investeringar i bolag som Darktrace, Recorded Future och Tessian, ser vi Detectify som en del av en ny våg av lösningar för att göra internet säkrare för alla”, säger James Wise, partner på Balderton Capital.

Under 2018 omsatte Detectify 14,9 miljoner kronor med ett minusresultat på 21,0 miljoner. Av den senaste årsredovisningen framgår att bolaget under 2018 växte från 23 till 40 anställda.

Läs mer