Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Medieprofilen Daniel Redgert satsar på klinik mot håravfall

Foto: Press

En klinik som ska motverka manligt håravfall, det är medieprofilen Daniel Redgert senaste satsning.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Det nya bolaget Frank (Lets be frank AB), ligger bakom kliniken i Stockholm som egen utsago vara Sveriges första PRP-klinik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakom satsningen står läkaren Ivan Segerhammar, Linus Hedberg med bakgrund som managementkonsult och Daniel Redgert själv. Han vill inte säga hur mycket han har investerat, mer än att det rör sig om väldigt mycket tid, energi och erfarenhet.

För honom är det också något av en personlig satsning.

“Jag är själv målgruppen för det här då jag i tidig ålder började tappa mitt eget hår. Sedan har jag navigerat i djungeln av behandlingar som finns och tycker inte att det finns några alternativ som inte är avskräckande”, säger han till Breakit och fortsätter.

“Det känns mycket kliniskt Jag vill skapa en oas där män kan få vägledning och hållas i handen genom sin hårresa.” 

Enligt Daniel Redgert kommer han primärt att bidra med sina styrkor inom marknadsföring. 

“Jag är framförallt engagerad i arbetet med Frank från ett marknadsföringsperspektiv. Jag tror inte att den medicinska delen i behandlingar av håravfall har kombinerats med bra marknadsföring och PR tidigare."

PRP-metoden innebär en att blodplättsrik plasma injiceras i hårbotten på personer som behandlas.

“Från ett blodprov, som tas i armvecket, centrifugerar vi fram blodplättsrik plasma som i sin tur injiceras i hårbotten. Blodplättarna aktiveras och frisätter tillväxtfaktorer som i sin tur ökar kollagensyntesen och blodtillförseln till hårsäcken. Detta tvingar hårsäckar att gå från vilofas till tillväxtfas”, säger Ivan Segerhammar, legitimerad läkare på Frank i pressmeddelandet.

Linus Hedberg är vd på Frank. Han säger att det pratas förhållandevis lite om manlig fåfänga och håravfall. Med kliniken vill de försöka avdramatisera patienternas besök och behandling.

“Samtidigt är vi fullt medvetna om att det fortfarande råder ett stigma kring håravfall och att det för många är förknippat med skam. Av den anledningen är kliniken anonymt placerad en våning upp i en i övrigt vanlig byggnad, och våra läkare och sjuksköterskor tar aldrig emot fler än en patient åt gången. Vår förhoppning är dock att män i framtiden ska våga prata om håravfall öppet och naturligt”, säger han i pressmeddelandet.

Kliniken är tänkt att öppna någon gång under den kommande veckan.

Läs mer