Efter den udda kampanjen – Paradox plockar in TV4-profil

Paradox Interactive
Efter den udda kampanjen – Paradox plockar in TV4-profil

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

I höstas lämnade Cecilia Beck-Friis jobbet som vice-vd på TV4. Nu kliver hon in i det svenska spelbolaget Paradox Interactives styrelse.

I november kunde vi rapportera om det svenska spelbolaget Paradox Interactive, som tagit till en udda metod i jakten på en ny styrelseledamot. Genom att söka kandidater via livestreaming-plattformen Twitch och på diskussionsforum som Reddit hoppades bolaget kunna få in en ledamot med nya infallsvinklar.

Nu har bolaget tillsatt positionen. Från och med mars kommer Cecilia Beck-Friis, som tidigare arbetat som vice vd på TV4, att kliva in i Paradox Interactives styrelse. 

”Det ska bli väldigt roligt att få bidra till Paradox Interactive. Den svenska spelutvecklingsbranschen är i en spännande utvecklingsfas. Paradox har visat att de är ett bolag i stark framåtrörelse med duktiga medarbetare. Det som lockade mig är den resa de nu gör, med utveckling på flera plattformar och nya distributionssätt samt deras framåtlutande och aktiva dialog med användarna”, säger Cecilia Beck-Friis.

Enligt Resumé tvingades Cecilia Beck-Friis lämna sin position på TV4 i höstas på grund av att koncernens storsatsning på ett "Viaplay för Bonnier", som hon ansvarade för, försenats kraftigt. 

Paradox Interactive styrelse består numera av Cecilia Beck-Friis, Håkan Sjunnesson, Fredrik Wester, Ebba Ljungerud, Lars Klingstedt och Peter Lindell.

Spelutvecklaren Paradox Interactive har bland annat gjort succé med spelet Cities: Skylines.

Läs fler artiklar
LÄS MER