Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med NetSuite

CFO:n på Reach For Change: ”Vi kan fokusera på kärnverksamheten”

Kajsa Korsgren, CFO på Reach For Change.

På en global marknad måste ett affärssystem kunna hantera allt mer komplexa uppgifter. NetSuite har på kort tid seglat upp som förstahandsvalet inom ERP-lösningar för scale-ups. Men även en ideell organisation som Reach For Change ser ett stort värde i att använda NetSuites molnlösning.

Det finns som bekant många anledningar till huvudvärk för bolag som ska ut på en global marknad – rekrytering, kapitalanskaffning och skattelagstiftning är några av dem. Men även IT-systemen utmanas, inte minst när det gäller hanteringen av finansiell information. 

Oracle-ägda NetSuite har utvecklat en molnbaserad ERP-lösning som effektiviserar och visualiserar hanteringen av exempelvis valutor, skattelagar och lokala regelverk på olika språk. 

Värdefullt stöd för global hantering

Reach For Change är en svensk non-profit-organisation som arbetar mot FNs globala utvecklingsmål genom att främja socialt entreprenörskap. De sociala entreprenörer som väljs ut av Reach for Change får kapacitetsuppbyggande stöd, nätverk och finansiering, allt i samarbete med partners inom flera sektorer. Sedan 2010 har Reach for Change stöttat över 1000 entreprenörer i 18 länder över tre kontinenter. 

Fokus för Reach for Change ligger på lösningar som på olika sätt skapar en bättre tillvaro för barn och ungdomar. Bland initiativen finns allt från den svenska dialogkatalysatorn Locker Room Talk och den afrikanska e-learning-appen Shule Direct, till interaktiv teater för socialt utsatta barn på den litauiska landsbygden.  

För en liten organisation är det en enorm fördel att vi inte behöver drifta vårt eget system

Idag har Reach For Change lokal verksamhet på tre kontinenter, vilket skapar en viss komplexitet för de finansiella systemen. Tack vare stöd från Netsuites Social Impact Program byttes Stockholmskontorets lösningar inom redovisning, fakturahantering och konsolidering ut för ett år sedan. NetSuites Social Impact Program fokuserar på att hjälpa icke vinstdrivande organisationer över hela världen att expandera med hjälp av teknologins kraft.

Läs mer om NetSuites molnbaserade ERP-lösning här

”För en liten organisation är det en enorm fördel att vi inte behöver drifta vårt eget system”, säger Kajsa Korsgren, CFO på Reach For Change. ”Allt inom utveckling, underhåll och säkerhet sköts av NetSuite, och uppdateringarna sker automatiskt. Det gör att vi kan fokusera på vår kärnverksamhet.” 

Automatisk valutakonvertering

Den globala verksamhetens komplexitet gör att exempelvis valutakonverteringen i det molnbaserade systemet sparar en hel del värdefull tid för Kajsa Korsgren och hennes kollegor.  

Tidigare var det en manuell process för oss att hämta aktuella valutakurser och uppdatera lokalt

”Tidigare var det en manuell process för oss att hämta aktuella valutakurser och uppdatera lokalt. Nu sköts alla de processerna automatiskt av systemet, vilket gör att vi kan fokusera på annat samtidigt som vi vet att vi hela tiden ligger rätt.” 

Separata redovisningssystem finns fortfarande hos Reach For Change i Bulgarien, Ghana och Etiopien, men enligt Kajsa Korsgren är tanken att kunna rulla ut NetSuite-lösningen i hela organisationen de kommande åren. 

”NetSuite har en omfattande verksamhet som stöjder non-profit-organisationer och har utvecklat funktioner specifikt för vår sektor. Dessutom kan man ansöka om Suite Pro Bono-support för att vidareutveckla sitt system, då går en rådgivare från NetSuite igenom våra processer för att se var vi kan effektivisera. Det finns väldigt mycket funktionalitet i systemet, så NetSuite stöttar och ser till att vi utnyttjar det på rätt sätt. Det är väldigt värdefullt för oss.”

Här kan du läsa mer om NetSuites molnbaserade ERP-lösning

Läs mer