Sök

Svenska e-sportbolaget ska ta in en miljard kronor

G-lootesport

T.v: Patrik Nybladh (grundare) T.h: teamet bakom G loot. Foto: Press.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Vill fylla på kassan rejält.

E-sportbolaget G-loot vill göra det möjligt för alla att tävla om pengar i olika spel. De har därför byggt en plattform där spelare satsar pengar på sig själva och deltar i turneringar.

Bakom G-loot, som grundades 2015, står Patrik Nybladh. Bolaget har tagit in över 300 miljoner kronor och bland investerarna finns exempelvis Swedbank Robur genom fonderna Ny Teknik, Microcap och Fokus. Paradox-grundaren Fredrik Wester och THQ Nordic-grundaren Lars Wingefors har även de investerat.

Nu vill G-loot fylla på kassan och siktar på att ta in runt en miljard kronor innan nästa sommar, enligt Di Digital.

Vill ta in 1 miljard

Uppgifterna baserar sig på ett aktieägarbrev som gick ut under förra månaden. Flera aktörer ska vara intresserade av att investera och G-loot har anlitat tunga investmentbanker.

”Ja, jag kan bekräfta detta. Vi har valt att gå vidare med Carnegie och Goldman Sachs och ser över de möjligheter som de presenterat för oss”, säger Patrik Nybladh till Di Digital.

Han vill inte uppge hur mycket kapital bolaget vill ta in, men enligt uppgifter handlar det om drygt en miljard kronor. Bland de intresserade nämns tunga spelare som TCV, Activision, Tencent och Softbank.

G-loot omsatte 35 miljoner kronor och backade 59 miljoner kronor under förra året.

Läs mer