Jack Dorseys nya plan för Twitter: 10.000 tecken långa tweets

Breakit - Jack Dorseys nya plan för Twitter: 10.000 tecken långa tweets

Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Trött på att behöva hålla dig till 140 tecken när du twittrar? Du kan snart bli bönhörd.

På tisdagskvällen svensk tid avslöjade techsajten Recode att Twitter har ett projekt på gång som internt kallas för "Beyond 140". I korta drag går det ut på att användarna ska kunna skriva inlägg på upp till 10.000 tecken.

Avslöjandet följdes upp av ett tweet där bolagets vd Jack Dorsey, utan att bekräfta uppgifterna, uttryckte sin åsikt i frågan.

"Vi har under lång tid observerat att människor fotograferar textstycken och twittrar ut dem. Men tänk om den texten i stället....faktiskt var text? Text som blev sökbar och gick att göra understrykningar i. Det vore mer kraftfullt", skrev han - och twittrade själv ut en bild på text.

Planerna på längre inlägg är på sätt och vis inte förvånande. De kan tolkas som ett radikalt grepp som Jack Dorsey tar till för att komma till bukt med Twitters långsamma användartillväxt och fallande aktiekurs.

Här är Twitterchefens bildinlägg.

“We’ve spent a lot of time observing what people are doing on Twitter, and we see them taking screenshots of text and tweeting it,” he wrote. “Instead, what if that text … was actually text? Text that could be searched. Text that could be highlighted. That’s more utility and power.”

Läs fler artiklar
LÄS MER