Löwengrip om fejk-kommentarerna: "Visste inte ens det var möjligt"

Löwengrip invest
Löwengrip om fejk-kommentarerna: "Visste inte ens det var möjligt"

Isabella Löwengrip. Foto: Erik Wisterberg.

Towe Boström

Reporter

"Jag visste inte ens att det var möjligt att göra så”.

Isabella Löwengrip befinner sig i en rejäl kris. Hennes bolagsimperium blöder, anställda har fått lämna och hård kritik har riktats mot hennes ledarskap. Något som lett till att varumärken valt att avsluta samarbeten – och nu uppger Isabella Löwengrip att någon försökt sabotera för henne i sociala medier.

Bakgrunden är att svenska Chimi Eyewear, som säljer solglasögon, valt att bryta med profilen. Detta efter att det visat sig att ett sponsrat inlägg på Instagram haft köpta likes och kommentarer.

“Med facit i hand kan man säga att samarbetet har fallit illa ut för båda parter och därför var det bäst för alla inblandade att avsluta det. Vi tycker att det är supertråkig”, sa Chimis vd Daniel Djurdjevic.

Nu slår Isabella Löwengrip tillbaka mot anklagelserna i sin blogg under rubriken ”Sabotage på Instagram”. Hon skriver att hon fick en chock när hon såg de märkliga kommentarerna i inlägget.

”Det var helt enkelt någon som hade betalt och skickat kommentarerna till mitt inlägg för att sabotera de första kommersiella samarbete på länge. Jag visste inte ens att det var möjligt att göra så”, skriver Isabella Löwengrip.

Fler partners har brutit samarbeten

Hon uppger vidare att händelsen resulterat i att fler samarbetspartners avbrutit samarbeten.

”Ett sånt här sabotage skakade om mitt lilla bolag igen som redan gör sitt yttersta för att hålla sig vid liv”.

Breakit har tidigare visat hur enkelt det är att köpa falska följare, likes och kommentarer på Instagram. För en mindre slant kunde vem som helst köpa falska följare till konton så länge de var öppna.

Händelsen har fått många att reagera. Emanuel Karlsten, journalist som bland annat driver Mediepodden, ifrågasätter hur mycket Isabella Löwengrip egentligen skulle ha att vinna på att köpa engagemang.

”Om man nu skulle köpa, varför nöja sig med att köpa knappa hundra? Det är inte mkt mer än hennes snitt. Hur mkt har Löwengrip att vinna? Visst, det kan finnas kommission givet antal kommentarer, men hur mkt kan det handla om? Nån tusenlapp? Är det rimligt?!”, frågar Emanuel Karlsten på Twitter. 

Läs fler artiklar
LÄS MER