Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Fyra startupsvenskar på Forbes heta lista över unga talanger

Artikel bild
Carl Waldekranz och Babba Canales.

Den amerikanska affärstidningen Forbes har utsett årets lista med stjärnskott under 30 år. Här är de svenska namnen som kvalar in.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

sara@breakit.se

Reporter

Om du vill förändra världen så är det numer en fördel att vara under 30 år. Det slås fast av Forbes som varje år sammanställer en lista över världens unga talanger. Totalt listas 600 kvinnor och män i 20 olika kategorier, som e-handel, consumer tech, finans och venture capital.

Här är de svenskar som intar en plats på listan:

Lanserade den hajpade taxiappen Uber i Sverige 2013 och Stockholm som marknad växte rekordsnabbt. Idag är hon anställd på New York-kontoret med fokus på varumärkesbyggande samarbeten.

Grundade plattformen Tictail för näthandel och nätbutiker 2011. Bolaget har i dag mer än 100.000 butiker kopplade till sitt nätverk. I somras tog Tictail in 190 miljoner kronor. Carl Waldekranz sköter verksamheten från Manhattan.

Har startat VR-spelstudion Resolution Games tillsammans med spelveteranerna Tommy Palm och Martin Vilcans. Utvecklingen av ett spel med fisketema pågår.

Han är uppväxt i Sverige, hoppade av sin utbildning, drog till Kina och var med och grundande mobilföretaget One plus. Telefonen OnePlus One såldes i runt 1,5 miljoner exemplar och mottog goda recensioner.

Läs mer