Eric Wall förlorade allt när kryptobörsen hackades – nu ska han ratta ny kryptofond

Kryptovaluta
Eric Wall förlorade allt när kryptobörsen hackades – nu ska han ratta ny kryptofond

Eric Wall och Morten Klein. Foto: Gunnar Harrius/Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Backas av norsk mångmiljardär.

Det slog ner som en bomb bland kryptoentusisater när världens största bitcoin-börs MT Gox hackades under 2014. Tusentals personer förlorade sina besparingar och en av dem var svensken Eric Wall. Kvar av hans satsade pengar fanns bara en liten papperslapp. 

Han har tidigare berättat hela historien för podden Kapitalet.

Sedan dess har han vuxit fram till något av en profil och har bland annat jobbat som kryptochef på det svenska fintechbolaget Cinnober. När bolaget såldes till Nasdaq förra året hoppade han av och nu avslöjar kryptosajten Trijo News vad han ska göra härnäst.

Han blir förvaltare åt en kryptofond som riktar sig mot rika privatpersoner och finansinstitut.

"Jag har varit inne på det här spåret i flera år, men det är först nu som timingen verkligen känns rätt", säger han till Trijo News.

Backas av norsk mångmiljardär

Fonden har fått namnet Arcane Assets och lanseras av det norska kryptobolaget Arcane Crypto.

Bakom bolaget står Morten Klein, storägare och styrelseordförande för kasinobolaget Cherry, och de norska investerarna Ketil Skorstad och Kristian G Lundkvist.

Sedan tiden efter Mt. Gox-hacket har Eric Wall – förutom att jobba på Cinnober – granskat flera mindre kryptovalutor och hittat buggar i deras kod – något som enligt Torbjørn Bull Jensen, vd på Arcane Crypto, är en klar fördel.

"Jag letade efter nån som verkligen förstår tekniken och som också förstår de finansiella aspekterna av kryptovalutor och tokens. Vi har hittat det i Eric", säger han till Trijo News.

Läs fler artiklar
LÄS MER