Sök

Hidayet Tercan lämnar över klubban i Vethem: "Ger bättre förutsättningar"

VethemHälsa

Hidayet Tercan. Foto: Istockphotos/Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Nätveterinären stuvar om och vässar strategin.

I takt med att allt fler människor söker vård digitalt ökar även djurens besök, men de får såklart besöka nätveterinären istället för nätläkaren. 

Det här är ett beteende som fått riskkapitalisterna att vakna till. Under förra veckan kunde vi berätta att den svenska nätveterinären Firstvet fyllde kassan med 200 miljoner kronor från bland annat den kanadensiska pensionsfonden Omers Ventures och Creandum.

Vethem är en annan svensk utmanare som nyligen gav sig ut på spelplanen. Bolaget backas av Pär Svärdsons Laulima som äger nätapoteket Apotea. 

Nu har Vethems vd och grundare Hidayet Tercan precis klivit av ordförandeposten och lämnat styrelsen. Något som inte är det minsta dramatiskt, enligt henne själv. 

”Jag brukar vilja ha en extern styrelse både när jag bygger ideella organisationer och bolag. Det blir mycket tydligare med rollerna och fördelningen mellan ordföranderollen och vd:n då”, säger Hidayet Tercan.

Han tar över ordförandeklubban

Hidayet Tercan har varit aktiv inom flera bolag och branscher tidigare. För fem år sedan sålde hon sitt vårdbemanningsföretaget Zemrete och har flera styrelseuppdrag inom exempelvis investment- och industriföretag.

Det är Ulf Matsson, med erfarenhet från en rad styrelseuppdrag, som istället tar över klubban i Vethem. I dagsläget kontrollerar Hidayet Tercan cirka 70 procent av Vethem som i dag utgörs av 35 anställda och veterinärer. 

”Det vanligaste är kanske att den största ägaren och grundaren vill hålla sig kvar så länge som möjligt men min erfarenhet är att det blir bättre så här. Jag gör det här för att ge bolaget bättre förutsättning och nu kan jag fullt ut fokusera på min roll som vd”, säger Hidayet Tercan. 

Hon vill ännu inte avslöja några omsättningssiffror. 

”Det har gått bättre än vi räknar med. Vi gasar på och kommer att gasa ytterligare. Vi har startat bolag i Finland och planen är att komma igång där 2020”. 

Läs mer