Tunga profiler backar Zaver – "Ska få de muskler som krävs"

Zaver fintech
Tunga profiler backar Zaver – "Ska få de muskler som krävs"

Amir Marandi. och Linus Malmén. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

"Det är ett litet steg på vägen till att ta större kliv”, säger Zavers grundare Amir Marandi.

Betaltjänsten Zaver vill göra det säkrare för privatpersoner att genomföra överföringar, och smidigare för företag att ta betalt såväl på nätet som i fysisk butik. 

Nu fyller Zaver på kassan med 20 miljoner kronor från sina befintliga investerare. Det innefattar bland annat Inbox capital, Inventure och Evolution Gaming-grundaren Fredrik Österberg. Även Magnus Rausing, arvtagare till Tetra Pak-imperiet, fortsätter att satsa på utmanaren. 

”Vi ska bygga teamet, vidareutveckla produkten och få de muskler som krävs för att på riktigt kunna gå ut på marknaden och konkurrera med dagens befintliga betaljättar. Det är ett litet steg på vägen till att ta större kliv”, säger vd:n och medgrundaren Amir Marandi.

Zaver kan användas av privatpersoner som vill skicka betalningar till varandra eller företag. Här fungerar Zaver som en typ av mellanhand som betalar ut pengarna och sedan kräver dem av betalaren. 

Utöver det finns även Zaver for Business, som är en Saas-lösning mot företag som behöver ta betalt av konsumenter

”Vi erbjuder dem samma möjligheter som inom klassisk e-handel. Vi riktar oss mot små och medelstora företag där vi vill sammankoppla online-affären med offline-affären”, säger Amir Marandi.

Rent konkret innebär det exempelvis hantverkare som behöver ta betalt. Tanken är att du ska kunna använda betallösningarna såväl för e-handeln som fysiska butiker och tjänster.  

Zaver ser sig inte som en direkt konkurrent till Klarna, även om de också erbjuder tjänster som delbetalning och köp mot faktura. 

”Vi vänder oss mot en annan typ av marknad som inte fått så mycket kärlek från de stora betaljättarna. Våra kunder säljer inte skor på nätet, vi har en mer nischad produkt som är anpassad för andra tjänster och produkter”. 

Amir Marandi och medgrundaren Linus Malmén är fortsatt största ägare i Zaver, som hittills hanterat runt en halv miljard kronor i totalt transaktionsvärde. Under förra året omsatte Frink AB, bolaget bakom Zaver, 25.000 kronor och backade 1,9 miljoner kronor. 

Amir Marandi inte kommentera omsättningen för 2019.

”Vi fokuserar på tillväxt och att få upp våra volymer och vår kundbas innan vi skiftar fokus mot att gå med vinst”.

Zaver har tidigare tagit in 11,5 miljoner kronor från en rad investerare. 

Läs fler artiklar
LÄS MER