Frånkopplad hela jul och nyår? Här är nyheterna du inte får missa

Spotify Natural Cycles Go Euro
Frånkopplad hela jul och nyår? Här är nyheterna du inte får missa

Sara Lindmark

Reporter

För den som inte hunnit hänga med i nyhetsflödet har vi sammanställt en lista med helgdagarnas viktigaste svenska technyheter.

1. Natural Cycles app är inget preventivmedel

Efter Läkemedelsverkets granskning gick grundarna gå ut till användarna och meddela att appen inte är 99,9 procent säker som skydd mot graviditet. Den får heller inte marknadsföras som ett preventivmedel.

2. Fotbollsproffsets barnsajt tar in 21 miljoner kronor

Riskkapitalbolaget Eequity har investerat 21 miljoner kronor i sajten KidsBrandStore, som säljer märkeskläder för barn. Det värderar bolaget till strax över 50 miljoner kronor, vilket är lika mycket som bolaget i dagsläget omsätter i årstakt.

3. Klarna-grundare investerar i app för resebokningar

Berlinbaserade Go Euro är en söktjänst som samlar in olika resealternativ mellan Europas alla städer och låter användaren boka resa med tåg, buss, flyg eller bil. Bolaget har fått in 380 miljoner kronor av bland andra Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare på Klarna, och Niklas Zennströms investmentbolag Atomico

4. Näringslivsprofiler investerar i Wrapp-konkurrent

Elin Nordegren, tidigare Woods, gick i våras in med nästan 2 miljoner kronor i svenska Trivato som utvecklar rabattkortsappen Karma. Nu har bolaget tagit in ytterligare 2 miljoner kronor från DHS Venture Partners, som är en fond startad av entreprenörer med kopplingar till Handelshögskolan i Stockholm.

5. Spotify stäms på miljardbelopp

Den 29 december lämnade David Lowery, som representerar rockgrupperna Camper Van Beethoven och Cracke, in en stämningansökningen mot Spotify. Musikbolaget krävs på 150 miljoner dollar motsvarade cirka 1,3 miljarder kronor för att ha  distribuerat copyright-skyddat material utan att betala ut royalty för det. På nyårsnatten kom uppgifter om att den svenska techjätten dragits in i ytterligare en process. Den välrenommerade musiksajten Billboard uppger att den amerikanska advokatfirman Gradstein & Marzanno är på väg att lämna in en stämningsansökan mot Spotify.

Läs fler artiklar
LÄS MER