Klockan klämtar för 4 Sound: "Vi har en bra bit kvar"

4 Sound Konkurs Musik
Klockan klämtar för 4 Sound:  "Vi har en bra bit kvar"

Foto: Istockphotos.

Towe Boström

Reporter

"Ingenting är klart än och vi har en bra bit kvar”, säger konkursförvaltaren Mikael Kubu.

I början av oktober försattes musikkedjan 4 Sound i konkurs. Kedjan, som omsatte 300 miljoner kronor under förra året, har 18 butiker i Sverige och även verksamhet i Norge och Danmark. 

Processen med att leta nya köpare till 4 Sound inleddes omedelbart och konkursförvaltaren Mikael Kubu berättade att det fanns flera intressenter som ville köpa delar av 4 Sounds konkursbo. 

"Det finns en marknad för musikinstrument och det här är ett starkt varumärke och kundgrupp”, sa Mikael Kubu till Habit.

4 Sounds ägarbolag Music Retail Holding (MRH) omsatte 317 miljoner kronor i fjol, och redovisade en förlust på 19,7 miljoner kronor. De äger även 4 Sounds systerbolag Luthman, som distribuerar musikutrustning, och också är till salu. 

Nu, drygt en månad efter konkursen, börjar framtiden se allt mörkare ut då förhandlingar med potentiella köpare har strandat. 

”En rad intressenter har hoppat av. Nu återstår det egentligen bara två seriösa intressenter till respektive (verksamhet) så nu gäller det att vi kan gå i mål med dem annars blir det en avveckling”, säger Mikael Kubu till Breakit. 

För stunden pågår utförsäljning i 4 Sounds butiker, vilket innebär att det främst är varumärket, domänen och övrig inventarie som tillfaller potentiella köpare av verksamheten. I systerbolaget finns mer värde i form av lager, enligt konkursförvaltaren. 

”Vi är i ett slutskede där vi hoppas att det finns någon som kommer att övertala både Luthmans och delar av butiksrörelsen. Ingenting är klart än och vi har en bra bit kvar”, säger Mikael Kubu.

I nuläget ser det dock inte ut som att någon kommer att vilja ta över samtliga butiker. Ett möjligt scenario är att vissa butiker drivs vidare med en ny ägare medan andra läggs ned eller drivs vidare under ny varumärken. 

Finns det någon deadline? 

”Vi måste nog hitta en lösning senast under nästa vecka annars är det svårt att hitta någon och då blir det en ren avveckling”. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER