Sök

Petter Stordalen efter köpet av Ving: Lösningen är inte skam

Ving

Petter Stordalen. Foto: Johan Nilsson/TT/Janerik Henriksson.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"Jag tror lösningen är att hitta nya lösningar".

Det har spekulerats flitigt i vem som skulle kunna komma att ta över Vings verksamheten i Norden, efter ägaren Thomas Cooks konkurs. Under onsdagsmorgonen stod det klart att det är ingen mindre än den norska hotellkungen Petter Stordalen som köper upp verksamheten tillsammans riskkapitalbolagen Altor och TDR Capita.

Petter Stordalen kliver in via sitt bolag Strawberry Group, som tar en ägarandel på 40 procent.

Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice är en av de aktörer som profilerar sig som ett grönt företag. Att han nu samtidigt satsar inom en av de sektorer som kritiserats hårdast i debatten om klimatförändringarna, flygbranschen, är inget som bekymrar hotellkungen. I en intervju med Dagens industri besvarar Petter Stordalen frågan huruvida han känner flygskam eller inte.

”Jag tror inte att lösningen är skam. Jag tror lösningen är att hitta nya lösningar och jag tror att vi inom kort kommer se att flyg blir mer miljövänligt och att det går på andra typer av drivmedel”, säger han.

Petter Stordalen passar även på att inflika att Ving klimatkompenserar för resorna, och ska fortsätta med det.

Petter Stordalen är en av talarna på Breakits event Scale up day Malmö nästa vecka. Så vill du höra mer om hotellkungens planer – se till att säkra din plats nu

 

Läs mer