Sök

Spotify Kids: Här är Spotifys app för barn

Spotify

Spotify kids har "filmer och TV".

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Allt innehåll ska vara handplockat av redaktörer.

Familjeabonnemangen blir allt viktigare för Spotify. I den senaste kvartalsrapporten lyftes dessa, och studentabonnemang, som en viktig faktor till att antalet betalande kunder växte snabbare än förväntat. 

Nyligen har Spotify också aviserat en prishöjning på familjeabonnemangen, som låter upp till sex personer folkbokförda på samma adress ha var sitt konto för totalt 169 kronor i månaden. 

Spotify har flaggat för att erbjudandet ska förbättras. Och nu presenterar Spotify en helt ny app skräddarsydd för barn. Den kallas "Spotify Kids" och lanseras i dag i Irland. Appen ska senare rullas ut på alla marknader där Spotifys familjeabonnemang är tillgängligt.

"Att ha en fristående app specifikt för barn är något helt nytt för Spotify", skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Appen är exklusiv för kunder som betalar för ett familjeabonnemang. En intressant detalj är att bilderna på appen visar en sektion för "filmer och TV".

I appen ska bara innehåll som är "lämpligt för barn" finnas, vilket ska säkerställas genom att allt handplockas av redaktörer. Föräldrarna kan välja mellan att ge tillgång till ljud som passar "yngre" eller "äldre" barn.

Appen är framtagen för att passa barn från tre år.

Läs mer