Sök

Svensk Divvit i konkurs – bara ett år efter att nya ägare klev in

Divvit

Foto: Istockphotos

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Malmöbolaget försätts i konkurs.

Det svenska analysföretaget Divvit grundades för fyra år sedan med målsättningen att utmana Googles analytics. Affärsmodellen baserar sig på att hjälpa e-handlare att analysera och förstå data kopplat till försäljning och kundbeteenden.

Det här var en vision som föll det brittiska bolaget VE Global i smaken, som slog till och köpte upp närmare 80 procent av Divvit under förra året.

Det blev dock långt ifrån någon solskenshistoria. 

Nu, blott ett år efter förvärvet, sätts Divvit nämligen i konkurs på begäran av VE Globals styrelse, rapporterar Di Digital.

Divvits omsättning har varit blygsam och landade på runt 300.000 kronor under förra året. Samtidigt uppgick förlusterna till närmare 7 miljoner kronor. Bolaget spådde en liknande prognos i år – men under nästa år skulle affärerna ta fart.

Så blir det alltså inte. 

Storägaren VE Global uppges vidare själva ha haft finansiella problem, och personal har fått gå från det brittiska bolaget som totalt lånat ut runt 8 miljoner kronor till Divvit.

Konkursförvaltaren Ola Sellert säger till Di att Divvit haft en person anställd, resterande personal har utgjorts av konsulter. Han hoppas nu kunna sälja bolagets tekniska plattform i konkursen.

Gert Nordin och Erik Fischbeck kontrollerar sedan tidigare 20 procent av Divvit. De uppges har inte ha dragit jämt med de nya ägarna och stämde i höstas styrelsen för majoritetsmissbruk.

Läs mer