Sök

MTG slaktar huvudkontoret – personalen informeras idag

MTG

Jörgen Madsen Lindemann, vd MTG. Foto:Press/Tomas Oneborg / SvD / TT /

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Huvudkontoret bantas – rejält.

I samband med dagens kvartalsrapport flaggar MTG för nedskärningar. Bolaget ska "genomföra ett effektiviseringsprogram för att säkerställa en mer effektiv organisation, av rätt storlek, vid huvudkontoret". 

Planen är att spara 50 miljoner kronor per år. Efter sparprogrammet ska de centrala driftkostnaderna uppgå till 100 miljoner kronor årligen. Det innebär alltså att MTG vill spara in var tredje krona. 

I dag jobbar omkring 40 personer på bolagets huvudkontor. Hur många som kommer att få gå är i skrivande stund oklart. MTG uppger för Breakit att personalen kommer att informeras under dagen. 

"Programmet är resultatet av en omfattande intern analys av verksamheten sedan MTG:s lansering mars 2019 och innebär vid ett genomförande en minskning av kostnader för personal och lokaler", skriver MTG i rapporten.

I samband med rapporten meddelade MTG även att bolaget kan komma att börsnoteras i USA.

MTG fick sin nuvarande form när de gamla TV-verksamheterna knoppades av tidigare i år. I nuläget består bolaget av e-sport och gaming, varav den senare delen står för mer än hälften av bolagets omsättning. 

Nu flaggar MTG för att ytterligare en renodling kan vara på gång. I dag presenteras en plan som innebär att bolaget kan övergå till "att bli ett renodlat globalt e-sport-företag".

Detta genom att verksamheterna inom gaming, spelföretagen Innogames och Kongregate, kan sättas i ett joint venture-bolag.

Inom e-sporten äger MTG varumärken som Dreamhack och ESL.

Läs mer