Sök

Kinesiska e-handelsjätten Alibaba är på väg in i Sverige

Alibaba

Jack Ma, vd för Alibaba. Foto: Michel Euler/TT-Bild

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Alibaba tittar nu på möjligheten att etablera sig i norden tillsammans med hamnbolaget Copenhagen Malmö Port (CMP).

Det rapporterer satjen ehandel.se.

Nyhetssajten rapporterar att Alibaba ska ha visat intresse för att etablera verksamhet i en rad europeiska hamnar. En av dem ska vara hamnbolaget CMP. Det underbyggs av uttalanden från CMP:s vd, Johan Röstin till sajten 8till5 tidigare i veckan.

“Vi ligger strategiskt till för att distribuera varor till den nordiska och baltiska marknaden”, sade Johan Röstin till 8till5 om varför Öresundsregionen är en lämplig plats för kinesiska e-handelsjättar.

Enligt tidningen Forbes har Alibaba stora planer för att göra bolaget mer globalt och öppnar kontor i bland annat Italien, Tyskland och Frankrike utöver sitt europeiska huvudkontor i London.

Expansionen är ett försök från Alibabas sida få fler internationella bolag att sälja sina produkter genom sajten. Konsumenter kan sedan tidigare köpa produkter genom Alibaba men etableringen i Europa är såklart också ett steg upp för distributionen av det som säljs i Europa.

Just nu har Alibaba ett börsvärde på nästan 1700 miljarder kronor (203 miljarder dollar). Bolagets största konkurrent, Amazon, har ett börsvärde på över 2700 miljarder kronor.

Inget utav bolagen har än så länge bekräfta uppgifterna för vare sig Breakit eller andra medier.

Läs mer