Qliro ska notera sin finansdel på Stockholmsbörsens huvudlista

Qliro Qliro-gruppen
Qliro ska notera sin finansdel på Stockholmsbörsens huvudlista

Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och Marcus Lindqvist, vd och koncernchef för Qliro Group. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Ska noteras på Nasdaq Stockholms huvudlista under första halvåret 2020

Att kalla det en Klarna-dödare är att ta i men helt klart har Qliros kreditmarknadsbolag de senaste åren blivit en tydlig utmanare till Klarna. Nu knoppas Qliro (Qliro financial services) av från Qliro-gruppen och noteras på Stockholmsbörsen.

“Styrelsen i Qliro Group bedömer att en börsnotering ger Qliro den bästa plattformen för att tillvarata framtida möjligheter för tillväxt, värdeskapande och tillgång till kapitalmarknaden”, står det bland annat i pressmeddelandet.

Beskedet kom på måndagskvällen i ett pressmeddelande och samtidigt flaggar Qliro för att de tidigare uppsatta finansiella målen inte kommer att infrias. Det tidigare målet var att uppnå ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar om 100 till 125 miljoner kronor under 2019. Qliro-gruppen kommunicerade dock i sin halvårsrapport att resultaten bedömdes bli något lägre än målet.

"Istället fortsätter bolaget att satsa på sin teknikplattform och kommersiella förmåga för att bredda erbjudandet och attrahera fler handlare", skriver bolaget.

Carnegie Investment Bank har utsetts till ”Global Coordinator och Bookrunner” i processen.

Av pressmeddelandet framgår också att Monica Caneman har valts in i styrelsen för Qliro. Där sitter sedan tidigare Lennart Jacobsen, Marcus Lindqvist, Lennart Francke, Helena Nelson, Johan Wigh, Andreas Bernström och Robert Burén.

Under det första halvåret i år landade Qliro financial services rörelseintäkter på 172 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 28 miljoner.

I Qliro Group ingår även Nelly och Cdon.

Läs fler artiklar
LÄS MER