Sök

Skaffar getter till företaget – tar det här gänget Impact Challenge på störst allvar av alla?

Breakit Impact Challenge

Carin Roeraade

Carin Roeraade

Impact-ansvarig

Digitala byrån Krigio startar nu även lantbruk.

För ett år sedan flyttade den digitala byrån Krigio från Stockholm till den lilla byn Galvsbo i Hälsingland. Vi på Breakit skrev om deras modiga drag redan i våras, men nu, när byrån är med i Breakit Impact Challenge har de tagit livet på landet snäppet längre. 

De blir nu Krigio – webb och lantbruk. 

"Vi har skaffat tre getter och kommer även att införskaffa fler höns, för att få ägg och kaniner för kött. Vi planerar just nu inför vårens odling av rotfrukter och kommer att införskaffa en stor växthustunnel för grönsaker", säger Jennie Kantorp Weglin, medgrundare och kreativ chef.

Syftet är att bli mer självförsörjande genom ekologisk odling och för att få egna ägg, getmjölk och kaninkött. 

"Vid överskott kommer vi att sälja varor från gården. Ekonomiskt går vi inte vinst på detta, men vi tror att självförsörjning är ett måste för framtiden."

Alla kan inte sitta i städerna. Jag tror att det kommer slå igenom på riktigt i Sverige också.

Getternas namn vittnar om ägarnas tech-bakgrund. 

"De heter Linux, Syntax och Error. Vi var dock inte helt förberedda på hur rymningsbenägna getter är. De kan hoppa hur högt som helst, men nu verkar de ha accepterat vår gård som sitt hem", säger Jennie Kantorp Weglin. 

Hon tror att trenden att flytta från stan till landet och arbeta på distans kommer att växa i Sverige. 

"Jag ser det mycket i USA, att folk sitter och jobbar för företag på distans. Och jag tror att det måste vara framtiden. Alla kan inte sitta i städerna."

Hur har då flytten och livet på landet påverkat Krigio?

"Vi mår mycket bättre psykiskt båda två. Tidigare satt vi inne på kontor hela dagarna. Vi sitter visserligen mycket framför dator nu också med hörlurar på, men nu måste vi även gå ut och ta hand om djuren."

Breakits klimatutmaning Impact Challenge pågår för fullt och deltagarna kämpar just nu på med det sista steget!

 

Läs mer