Sök

Annonssamarbete med Euro Accident

Okända hotet som kan knäcka din startup – så skyddar du dig

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Väljer du rätt försäkring behöver du inte oroa dig för vad som skulle hända om en medarbetare blir sjuk. I Euro Accidents sjukförsäkring PlanSjuk finns stöd och insatser redan vid första tecknet på stress och ohälsa.

Ni har förverkligat startupdrömmen, sagt upp er från trygga jobb, tagit in kapital och jobbat dygnet runt för att få företaget att växa.
Plötsligt blir pressen för hård för en medlem i teamet. Smällen mot väggen blir hård och en lång sjukskrivning väntar. 

Vad händer nu? Att ersätta nyckelkompetens går inte i en handvändning, och i värsta fall krossas drömmen och guldet förvandlas till sand framför era ögon.
Men det behöver inte bli så. Med rätt sjukförsäkring kan både den anställdes hälsa och företaget räddas.

Åtta av tio undviker långtidssjukskrivningar

Med sjukförsäkring från Euro Accident finns snabb och effektiv hjälp att få då en medarbetare inte mår bra. Det viktiga är bara att arbetsgivaren är uppmärksam på signaler och anmäler till Euro Accident i tid.

Varje person är unik och därför gör vi helt individuella bedömningar

”Vi sätter alltid individen i fokus. Varje person är unik och därför gör vi helt individuella bedömningar. Vi väljer vårt vårdgivarnätverk med omsorg. Vi har god kännedom om deras kompetens och ett nära samarbete och känner därför oss trygga i att de insatser vi sätter in för våra försäkrade individer har högsta klass och ger önskad effekt”, säger Marie Swelén, leg psykolog och chef över rehabteamet på försäkringsbolaget Euro Accident.

Siffrorna talar för sig själva: Tack vare de effektiva processerna och kompetensen hos Euro Accidents team kan hela åtta av tio personer som får hjälp med rehabilitering undvika långtidssjukskrivningar. 

Ekonomisk trygghet om anställda blir sjuka

Själva grunden i sjukförsäkringen är att de anställda får en ekonomisk trygghet om de blir sjuka. I PlanSjuk ingår en ersättning varje månad, men rehabiliteringsdelen kickar dessutom in så fort en anställd visar tecken på utmattning. 

”Om arbetsgivaren ser tecken på att en medarbetare riskerar att bli sjukskriven ska hen anmäla det till Euro Accident. Det är viktigt att man gör det så snabbt som möjligt så att Euro Accident kan sätta in åtgärder i tid”, säger Marie Swelén.

Medarbetaren behöver alltså inte vara sjukskriven för att arbetsgivaren ska få aktivera rehabiliteringsförsäkringen. Det räcker med att det finns tecken på att medarbetaren riskerar att bli sjukskriven.

Medarbetaren kan när som helst själv ringa och få prata med en psykolog, jurist, ekonom eller hälsocoach, det ingår i försäkringen

Dessutom är PlanSjuk extrautrustad med Samtalsstöd för livets alla utmaningar. Medarbetaren kan när som helst själv ringa och få prata med en psykolog, jurist, ekonom eller hälsocoach, det ingår i försäkringen.

”Det har visat sig vara avgörande att man inte väntar för länge med att agera”, säger Marie Swelén.

Läs mer om hur Euro Accidents försäkring kan skydda mot långvarig sjukskrivning här

Läs mer