Sajt för uthyrning av bostäder fyller på kassan med miljonbelopp

Sajt för uthyrning av bostäder fyller på kassan med miljonbelopp

Foto: Skärmdump, montage

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Bostadssajten Renthia, som erbjuder en tjänst för andrahandsuthyrning, har tagit in 2 miljoner i riskkapital från en grupp affärsänglar.

Idag stod det klart att en grupp affärsänglar beslutat sig för att investera i sajten Renthia, som vill göra det enklare för människor att hyra ut sina lägenheter. I ett pressmeddelande framgår det att bolaget har tagit in kapital från Patrik Salén och Fredrik Månsson, som båda sitter i styrelsen för utbildningsbolaget Hyper Island, samt finansmannen Harald Kjessler.

Exakt hur stor investering det rör sig om framgår inte av pressmeddelandet, men enligt handlingar från Bolagsverket, som Breakit har tagit del av, står det klart att det rör sig om cirka 2 miljoner kronor.

Även bolaget Pa de Kaphoe, som drivs av Johan Sörman, står med på investerarlistan.

”Jag är otroligt glad över att denna erfarna trio går in som investerare i Renthia. Den kunskapsbank och erfarenhet de besitter från främst finansvärlden och den digitala marknaden är ovärderlig, säger Marcus Björke i en kommentar.

I dag finns tjänsten enbart tillgänglig för den svenska marknaden, men enligt Marcus Björke ska det nya kapitaltillskottet användas till att lansera tjänsten på den europeiska marknaden. Exakt vilka marknader det inledningsvis rör sig om vill bolaget däremot inte avslöja.

”Vi är nu mer än redo att erbjuda övriga delar av Europa en trygg andrahandsmarknad och skapa synergier länderna emellan", säger Marcus Björke. 

Renthia grundades i våras av Stefano Scardia och Marcus Björke. I samband med nyemissionen värderas bolaget till 10 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER