Nellys vd Anna Ullman Sersé lämnar bolaget

Nelly
Nellys vd Anna Ullman Sersé lämnar bolaget

Anna Ullman Sersé. Foto: Press

Caroline Englund

Reporter

Modebolaget Nellys vd Anna Ullman Sersé lämnar Nelly efter ett och ett halvt år på posten.

På 15 år har Nelly gått från startup till ett av Sveriges absolut största modebolag på nätet. Bara Boozt och Ellos är större. Förra året omsatte klädsajten cirka 1,4 miljarder kronor och gjorde en vinst på cirka 36 miljoner kronor.

När Anna Ullman Sersé tog över som vd för Nelly i oktober förra året hade bolaget en tuff tid bakom sig. Klädsajten hade tampats med vinsttapp, logistikproblem och en stor mängd returer. Nelly hade också haft flera vd-byten och tappat nyckelpersoner på kort tid. 

“Det var hög personalomsättning på högsta nivå. Det jag har gjort sedan jag tillträdde är att rekrytera ett helt nytt ledningsteam. Nu är alla på plats”, sa Anna Ullman Sersé till Breakit för bara några veckor sedan.

Nu meddelar Qliro Group som äger Nelly att Anna Ullman Sersé säger upp sig. 

”Jag har arbetat inom Qliro Group och med Nelly i snart tre år varav de senaste ett och ett halvt åren som vd. Under tiden har jag definierat en ny strategi och rekryterat en stark ledningsgrupp. Nelly är ett fantastiskt bolag men implementeringen av strategin kräver mer närvaro i Borås och i Falkenberg än vad som jag känner att jag vill prioritera med hänsyn till min familj. Därför har jag idag valt att säga upp mig”, säger hon i ett pressmeddelande. 

I ett mejl till Breakit skriver hon att beslutet vuxit fram de senaste veckorna samt att hon meddelade styrelsen under tisdagen. 

Finns det andra anledningar än krav på närvaro i Borås som lett fram till beslutet?

"Vi ska flytta lagret från Falkenberg till Borås under de närmaste två åren. Det kommer kräva mer närvaro där än jag är beredd att ge eftersom jag har familjen i Stockholm. Det är den huvudsakliga drivkraften bakom mitt beslut". 

Hur är det att vara vd på Nelly?

"Det är helt fantastiskt. Jag har stormtrivts med att driva denna kreativa och innovativa organisation som genom sitt mode når många miljoner unga människor i Norden. Det är det mest kundfokuserade och framåttänkande bolag som jag har träffat på".

Vad ska du göra nu?

"Först ska jag säkerställa att överlämningen blir så bra som möjligt. Sen ska jag ställa mig den frågan själv, det finns flera olika vägar som jag vill utvärdera".

Marcus Lindqvist, vd i Qliro Group, tar en mer aktiv roll i bolaget och kompletterar den befintliga ledningsgruppen som arbetande styrelseordförande.

Nelly startades av e-handelsstjärnan Jarno Vanhatapio som nu driver Nakd. Bolaget ägs nu av Qlirogruppen som också äger Cdon och Qliro Financial Services. Förra sommaren delades koncernen upp i tre delar eftersom ledningen ansåg att bolagen var tillräckligt stora för att stå på egna ben. Det flaggades då för att en avyttring eller börsnotering av Nelly skulle utredas. 

Hur det blir med de planerna återstår att se.

Läs en längre intervju som Breakit gjorde med Anna Ullman Sersé i september här.

Läs fler artiklar
LÄS MER