Mindapps får Schibsted som investerare

SchibstedMindappsHälsa

Kajsa Gatenbeck, investment manager på Schibsted och Martin Wikfalk, grundare och vd för Mindapps. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

“Mental hälsa är ett angeläget område."

Den svenska mindfulness-startupen Mindapps har tagit fram en app där användare kan hitta flera olika verktyg för avslappning. Enligt Mindapps kan appen hjälpa människor med sömn, stress, empati och fokus, bland annat via guidade meditationer. 

Nu tar Mindapps in nytt kapital. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Det är den norska mediekoncernen Schibsted som investerar.

“Mental hälsa är ett angeläget område på många sätt och vi tittar allt mer på bolag som erbjuder preventiva metoder till människor för att öka sitt välbefinnande och hälsa. Mindapps har också ett tydligt digitalt konsumenterbjudande som passar väldigt väl in i det som vi på Schibsted kan erbjuda”, säger Kajsa Gatenbeck, investment manager på Schibsted i pressmeddelandet.

Hur stor summa som investeras nämns inte.

Appen har idag över 3 miljoner nedladdningar enligt bolaget själva, därtill finns innehållet översatt till 13 olika språk. Med det nya kapitalet ska startupen bland annat stärka sin position på den nordiska marknaden. 

“Vår vision är att bidra till ökad livskvalité till människor i alla åldrar över hela världen. Vi drivs också av den digitala utvecklingen och de möjligheter som kommer med den. Tidigt insåg vi att det gick att förena digitala möjligheter med människors stora behov av mentalt välbefinnande i vardagen”, säger Martin Wikfalk, grundare och vd för Mindapps

Appen finns både i ett kostnadsfritt utförande, liksom i en premiumversion som kostar 499 kronor per år.

Läs mer