Bianca Ingrosso teamar upp med Bambuser

BambuserCaia cosmeticse-handel

Maryam Ghahremani, vd Bambuser och Bianca Ingrosso. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Bambuser rusar på börsen.

Livevideotjänsten Bambuser var för några år sedan ett av Sveriges mest uppmärksammade startupföretag och spåddes en lysande framtid.

Den stjärnan har dock falnat betydligt i takt med att bolaget gått trögt och techjättar som Facebook och Twitter har lanserat konkurrerande tjänster. I början av förra året vinstvarnade man och vd Hans Eriksson tvingades lämna bolaget. 

Maryam Ghahremani tog över och nyligen skrotade man sin konsumenttjänst och satsade på en ny livetjänst inom e-handel.

Det handlar om live video shopping där handlare kan sälja sina produkter genom direktsänd video, exempelvis via samarbeten med influencers. Alltså flytta shoppingen från sociala medier till företagens egna kanaler och hemsidor.   

Satsningen presenterades inledningsvis i samarbete med Na-kd och Monki. 

Nu hakar även Bianca Ingrossos skönhetsbolag CAIA Cosmetics på satsningen. I ett pressmeddelande skriver bolaget att initiativet är ett viktigt steg i en långsiktig strategi för att utveckla affären framåt.

Bianca Ingrosso är en av Sveriges största influencers med över 1 miljon följare på Instagram, över 300.000 prenumeranter på sin Youtubekanal.

Och hennes inflytande märktes direkt när samarbetet offentliggjordes – Bambusers aktie stack iväg över 40 procent när samarbetet blev offentligt.

”Jag ser Live Video Shopping som ett innovativt och spännande verktyg för att förbättra kommunikationen med och komma närmare följare och kunder i vår digitala värld”, säger Bianca Ingrosso. 

”Skönhetskunden är van vid både tutorials och live video, där vi nu ger dem en transparent dialog direkt med varumärket!, säger Maryam Ghahremani, vd för Bambuser.

2018 hade Bambuser en omsättning på strax över 5 miljoner och gjorde en förlust på 19,8 miljoner.

Missa inte vår helgintervju med Bianca Ingrosso här – våra Premium-prenumeranter kan också läsa hennes bästa tips på hur du når Generation Z. 

 

Läs mer