Molntjänstebolaget Sinch gör förvärv i Brasilien för 439 miljoner kronor

SinchSaaS

Oscar Werner, vd Sinch. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Andra stora köpet på kort tid.

Sinch grundades under namnet CLX Communications 2008 och har växt både organiskt och genom förvärv. Sinch AB förvärvades 2016, och i början av 2019 antog CLX namnet Sinch som sitt nya varumärke för hela bolaget.

Nu köper Sinch brasilianska TWW do Brasil för 439 miljoner kronor på skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande. Affären finansieras med Sinchs befintliga kreditfaciliteter.

TWW är grundat 1996, har 37 anställda och är den tredje största leverantören av företags-SMS i Brasilien. Bolaget är också lönsamt. Omräknat i kronor omsattes i fjol 326 miljoner kronor och rörelseresultatet, ebitda, blev 43 miljoner kronor.

Enligt Sinchs vd Oscar Werner medför köpet av TWW att konkurrenskraften stärks ytterligare samt att bolaget får lokal närvaro i en ”expansiv och dynamisk tillväxtmarknad”.

Sinch räknar med att slutföra transaktionen under andra halvan av 2019.

Nyligen köpte Sinch också den franske mjukvaruleverantören Myelephant för 180 miljoner kronor.

Bolaget meddelar också att TWW-affären ökar nettoskulden i förhållande till justerad ebitda med 0,8 gånger. Ihop med det nyligen aviserade förvärvet av myElefant ökar Sinchs totala nettoskuld i förhållande till ebitda till 2,2 gånger, vilket fortsatt är under målet om 2,5 gånger över tid.

Sinch omsatte 2018 4 miljarder och gjorde en vinst på 373 miljoner kronor.

Läs mer