Partykungen växlar upp – tar in ny storägare

Partykungen e-handel
Partykungen växlar upp – tar in ny storägare

Joel Svensson. Foto: Istockphotos/privat.

Towe Boström

Reporter

”Det har varit en bra affär för både köpare och säljare".

Hos Partykungen kan du shoppa allt från maskeradkläder till partyprylar och presenter. E-handelsbolaget grundades i Gävle för tio år sedan och vi har tidigare berättat historien om hur allting startade.

Partykungens grundare Joel Svensson ville nämligen ge sin mamma ett jobb, vilket la grunden till bolaget som omsatte 166 miljoner kronor under förra året med ett resultat kring nollan.

Nu tar Partykungen in en ny ägare för att öka tillväxttakten. Det rör sig om Claes Hedlund, som själv driver bolag inom dagligvaruhandeln, och nu förvärvar 20 procent av aktierna i bolaget. Han tar även plats i styrelsen.

"Vår förhoppning är att hans kompetenser och kontaktnät inom inte minst sourcing kan hjälpa oss på vår fortsatta resa för att säkerställa Partykungen som det självklara valet vid köp av allt inom party online, säger Joel Svensson. 

Det är Joel Svensson och delägaren Jeff Jansson som vardera säljer 20 procent av sina aktier, pro-rata, i Partyking AB som är bolaget bakom Partykungen. 

Joel Svensson vill inte berätta hur mycket pengar det rör sig om, men för ett e-handelsbolag i Partykungens storlek är sannolikheten hög att det handlar om tiotals miljoner kronor.

”Det har varit en bra affär för både köpare och säljare och vi är fortfarande dedikerade att fortsätta resan vi bara påbörjat”, säger Joel Svensson. 

Nu ska Partykungen öka satsningarna på inköp, marknadsföring och produktion. Planen är att förberedda bolaget för ”fortsatt tillväxt med god lönsamhet”.

Efter ägarförändringarna kontrollerar Joel Svensson 62 procent av Partykungen. Resterande del är fördelat över ytterligare tre ägare.

Läs fler artiklar
LÄS MER