Svenska Northzone rekryterar riskkapitalist från Accel

Breakit - Svenska Northzone rekryterar riskkapitalist från Accel

Michiel Kotting. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Michiel Kotting blir ny partner på riskkapitalbolaget Northzone. Han rekryteras från branschkollegan Accel och sitter bland annat i styrelsen för bitcoingrävaren KNC Miner.

På Northzone får han formellt titeln "general partner". Michiel Kotting är specialiserad på bland annat fintech och it-säkerhet men har också varit nära involverad i Accels investeringar i företag som Spotify och Avito.

Han har en bakgrund som entreprenör, som grundare till en startup inom artificiell intelligens, Digital Jones, som han sålde till e-handelsbolaget Shopping.com.

"Vi har en nära relation med Accel, där vi har saminvesterat i bland annat Spotify och Avito. Vi är glada att Michiel blir en del av Northzone och vi är övertygade om att han kommer att bidra till att stärka vår position i Norden, London och Berlin", säger Northzone-partnern Hans Otterling.

Accel-partnern Harry Nelis kommentar på föjande vis:

"Michiel har varit en värdefull medlem av vårt team och vi önskar honom lycka till som partner på Northzone. Vi ser fram emot att samarbeta med både Michiel och Northzone i framtiden".

Läs fler artiklar
LÄS MER