Svenska Northzone rekryterar riskkapitalist från Accel

Breakit - Svenska Northzone rekryterar riskkapitalist från Accel
Michiel Kotting. Foto: Press
Olle Aronsson
Olle Aronsson
Medgrundare och ansvarig utgivare

Michiel Kotting blir ny partner på riskkapitalbolaget Northzone. Han rekryteras från branschkollegan Accel och sitter bland annat i styrelsen för bitcoingrävaren KNC Miner.

Olle Aronsson
Olle Aronsson
Medgrundare och ansvarig utgivare

På Northzone får han formellt titeln "general partner". Michiel Kotting är specialiserad på bland annat fintech och it-säkerhet men har också varit nära involverad i Accels investeringar i företag som Spotify och Avito.

Han har en bakgrund som entreprenör, som grundare till en startup inom artificiell intelligens, Digital Jones, som han sålde till e-handelsbolaget Shopping.com.

"Vi har en nära relation med Accel, där vi har saminvesterat i bland annat Spotify och Avito. Vi är glada att Michiel blir en del av Northzone och vi är övertygade om att han kommer att bidra till att stärka vår position i Norden, London och Berlin", säger Northzone-partnern Hans Otterling.

Accel-partnern Harry Nelis kommentar på föjande vis:

"Michiel har varit en värdefull medlem av vårt team och vi önskar honom lycka till som partner på Northzone. Vi ser fram emot att samarbeta med både Michiel och Northzone i framtiden".

Läs fler artiklar
LÄS MER