Sök

Annonssamarbete med Företagsbostäder

Longstay – hållbart och smart konsultboende

"Vi på Företagsbostäder erbjuder ett hållbart och bekvämt boende, nära kollektivtrafik och cykelvägar", säger Helene Johansson, marknadschef på Företagsbostäder.

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Att hitta bostad för ett konsultuppdrag som löper över flera månader är inte det lättaste, och att leva hållbart blir en extra utmaning. Genom Företagsbostäder har du tillgång till 2 300 lägenheter i sju svenska städer.

Företagsbostäder grundades 1993 i Göteborg.  Man såg att det fanns en marknad för långtidsboende utanför hotellkedjorna. Idag finns en rad lägenhetshotell och longstay-alternativ, men tanken med Företagsbostäders verksamhet har alltid varit att kunna erbjuda total frihet med riktiga lägenheter i en gemensam, enhetlig stil. 

Sedan hösten 2017 är majoritetsägaren Petter Stordalens bolag Strawberry Living. På två år har beståndet gått från 1 400 till nästan 2 300 lägenheter i Sverige och Företagsbostäder utgör ett perfekt komplement till Nordic Choice Hotels olika varumärken.  

”Vår ambition är att kunna erbjuda våra longstay-gäster ett så hållbart och bekvämt alternativ som möjligt”, säger Helene Johansson, marknadschef på Företagsbostäder. 

Två veckor eller två månader? Hitta ditt perfekta gig-boende här

Bostäder för konsulter och programmerare

För långtidsboende konsulter är lägenhetslösningen självklar, och Företagsbostäder har ett ständigt inflöde av ingenjörer och programmerare från länder som Kina och Indien. Ibland följer familjen med till Sverige, och då kan man istället välja en två- eller trerumslägenhet för sin tillfälliga vistelse. 

Bara att få ta hand om sitt eget hushåll, med ansvar för städning och matlagning, ger betydligt mindre klimatpåverkan än en hotellvistelse

Förutom den lägre kostnaden erbjuds en annan typ av frihet och möjlighet till att leva ett mer socialt, samhällsnära och hållbart liv. 

”Bara att få ta hand om sitt eget hushåll, med ansvar för städning och matlagning, ger betydligt mindre klimatpåverkan än en hotellvistelse. Vi försöker alltid se till så att bostäderna ligger nära kollektivtrafik och cykelvägar. Att begränsa onödigt resande är en viktig del i vår filosofi och något som allt fler gäster prioriterar”, säger Helene Johansson.  

Mycket pengar att spara

Genomsnittsgästen hyr sin lägenhet i 2-3 månader. För en enrummare i Stockholm innebär det att man kan spara hela 854 kr per natt i jämförelse med ett hotellrum. Lägenheterna bokas precis som på hotell, och man betalar bara för den tid man bor – det finns alltså inga inlåsande avtal som tickar pengar. 

Vi har en förvaltning som kommer ut vid behov, till exempel om du behöver en extrasäng, lakan eller handdukar

I likhet med ett hotell ska man enligt Helene Johansson bara behöva ta med sig tandborsten när man kommer till en lägenhet från Företagsbostäder. Men det finns även möjlighet till assistans om man så önskar. Man erbjuder också en 24-timmars jour om något skulle krisa.

”Vi har en förvaltning som kommer ut vid behov, till exempel om du behöver en extrasäng, lakan eller handdukar. I övrigt tror vi att det mest klimatsmarta boendet är när du själv får hushålla med egen matlagning, tvätt och städning. Det är kombinationen av frihet, kostnadseffektivitet och hållbarhet som gör Företagsbostäder attraktivt för så många konsulter”, avslutar Helene Johansson.  

Nyfiken? Läs mer om vad Företagsbostäder kan erbjuda dig här

Läs mer