Mellby Gård fullföljer budet på Kappahl – har över 90 procent av aktierna

Kappahl Mellby gård Börs
Mellby Gård fullföljer budet på Kappahl – har över 90 procent av aktierna

Johan Andersson, vd Mellby Gård. Foto: TT

Finwire / Breakit

Mellby Gård fullföljer budet på klädkedjan Kappahl efter att ha fått in över 90 procent av aktierna. Det framgår av ett pressmeddelande.
Aktien kommer således att avnoteras från Stockholmsbörsen.

Totalt har Mellby Gård – som ägs av familjen Andersson, en av Sveriges rikaste familjer – nu 91,5 procent av det totala antalet aktier och röster i Kappahl efter att acceptfristen löpt ut den 4 oktober.

För att låta ytterligare aktieägare lämna in sina aktier förlängs acceptfristen till och med den 18 oktober klockan 17.00. Mellby Gård kommer vidare påkalla tvångsinlösen av resterande aktier och verka för en avnotering från Stockholmsbörsen.

Varit ägare i åtta år

Mellby gård har varit ägare i Kappahl i åtta år och har gradvis ökat sitt ägande. Precis som alla andra traditionella klädkedjor så har Kappahl brottats med stora problem när allt större del av handeln går över till nätet. 

Kvartalsrapporten som kom strax efter midsommar sågs exempelvis som en besvikelse. Sedan tidigare har klädkedjan aviserat ett sparpaket som bland annat innebär att man stänger ett 20-tal butiker. Målet är att spara 100 miljoner kronor.

Lämnar börsen

Johan Andersson, vd på Mellby gård, har tidigare sagt till Breakit att han anser att Kappahl i dagsläget skulle må bättre utanför börsen:

"De utmaningar som Kappahl står inför tror vi är enklare att angripa i en onoterad miljö där man slipper kvartalshetsen", sade han då han.

Mellby gård är sedan tidigare ägare av Flash och Dea Axelsson, två stora aktörer inom dammode. 

Läs fler artiklar
LÄS MER