Sök

Annonssamarbete med Rekomo

Fixa snyggaste startup-kontoret med klimatsmart inredning

Sofie Carlsson är account manager och stylist på Rekomo.

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Det cirkulära tankesättet fortsätter att bidra till hållbara lösningar, och kontorsinredning är inget undantag.
”Vi skräddarsyr kontoret med begagnade möbler enligt den stil som ni önskar”, säger Sofie Carlsson, stylist på Rekomo.

Hos Rekomo finns det mesta när det gäller kontorsmöbler. Sedan starten 1992 har Göteborgsbolaget köpt in enorma kvantiteter av begagnade produkter, och idag har man lager i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Men att second hand skulle innebära avdankade bokhyllor och luggslitna stolar är en myt. Sofie Carlsson är account manager och stylist på Rekomo. Hon har hjälpt otaliga företag att sy ihop kompletta kontorsinredningar på ett klimatneutralt sätt.

Vi skräddarsyr ett förslag utifrån funktion, färg och form

”Vi skräddarsyr ett förslag utifrån funktion, färg och form. Oftast hittar vi precis de material och nyanser som kunden vill ha, men ibland kan det innebära att vi tapetserar om eller lackerar vissa produkter. Är man däremot öppen för att färgskalan kan breddas en smula finns det obegränsade möjligheter.”

Behöver ni nya möbler? Läs mer om Rekomo här

Alla varumärken behandlas lika

Varje möbel som kommer in till Rekomos lager kontrolleras och lagas vid behov. Det ständiga inflödet innebär att produkter från breda, folkliga möbelvaruhus hanteras på exakt samma sätt som dyra designmöbler.

”Många möbler och varumärken är förstås återkommande”, säger Sofie Carlsson. ”Ibland köper vi in möblemang från bolag med flera hundra anställda. Så det mesta går att få enhetligt.”

Allt kortare näringslivscykler innebär också att möblerna omsätts snabbare än tidigare. Kontorsinredningarnas klimatpåverkan är påtaglig, och en cirkulär filosofi är viktigare än någonsin. Dessutom kan inredning må bättre av att åldras.

”Vissa typer av möbler är snyggare med lite patina. Den klassiska stolen 'Sjuan' blir till exempel bara charmigare om den har några år på nacken. Detsamma gäller för en skinnmöbel. Kromade möbler blir dessutom mattare, vilket många föredrar.”

Startup-kontorets inredningskonsult

Sofie Carlsson menar att allt fler bolag ser värdet i att vara flexibla kring sin inredningslösning. Hos Rekomo kan man inte heller bara köpa sina möbler – många testar även att hyra sin kontorsinredning för att få en fast månadskostnad och slippa binda kapital i onödan.

Vi börjar med att ta fram en inspirationsskiss och bollar färgval med varandra

För en startup som ska sätta tänderna i sitt första egna kontor finns med andra ord goda möjligheter att utveckla en hållbar inredning som även speglar varumärkets profil. För gardiner och mattor anlitas externa aktörer vid behov, och för måttanpassade åtgärder har Rekomo ett brett nätverk av hantverkare som kan anlitas. 

”Vi börjar med att ta fram en inspirationsskiss och bollar färgval med varandra. Man brukar oftast vilja börja med själva arbetsplatserna, med skrivbord och kontorsstolar. Därefter kommer lunchrum och mötesrum, och när det är på plats kan man låta loungerum och allmänna ytor växa fram för att sätta den slutgiltiga prägeln på konceptet.”

Läs mer om vad Rekomo kan göra för ert företag här

Läs mer