Sök

Tiotusentals presentkort kan bli värdelösa – när Cashcom begärs i konkurs

GoyadaCashcomKonkurs

Bromma Blocks är en av Cashcoms kunder. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Presentkortsbolaget Cashcom och deras systerbolag Goyada har varit inblandade i flera ekonomiska tvister det senaste året.

På Breakit rapporterade vi nyligen om att Goyada hade begärts i konkurs av butikskedjan Intersport efter att betalningar hade uteblivit. 

Nu begärs också Cashcom i konkurs efter att de inte betalat sina fakturor till ett stort antal köpcentrum och gallerior. Förhandlingar ska inledas på måndag nästa vecka och nu riskerar tiotusentals presentkort att bli ogiltiga. Det skriver TT (via DI).

”Normalt sett så förlorar presentkort hela sitt värde vid en konkurs. Men vi kommer att se till att alla som köpt presentkort blir ersatta. Skulle det bli konkurs kan det bli struligt i några veckor men i slutändan ska kunden inte drabbas”, säger Patrik Sörnell, fastighetschef på Eurocommercial som äger flera köpcentrum runt om i landet.

Enligt TT har alla köpcentrum inte agerat som de som ägs av Eurocommercial. På Bromma Blocks accepteras inte presentkorten alls i dagsläget och de har valt att inte kommentera hur kunderna som har köpt presentkort ska agera.

Totalt har Cashcom försett cirka 30 gallerior med presentkort, skriver nyhetsbyrån.

Branschsajten Market har under torsdagen rapporterat att Cashcom har 1 miljon kronor i uteblivna betalningar till fastighetsägaren Eurocommercial och deras hyresgäster.

Läs mer