Mevia vill göra läkemedelsförpackningarna smarta – tar in 4,5 miljoner kronor

Almi Invest Mevias medtech
Mevia vill göra läkemedelsförpackningarna smarta – tar in 4,5 miljoner kronor

Jesper Hassel, vd på Mevia. Foto: Press. Bilden är ett montage.

Tobias Blixt

Reporter

Nu ska företaget växla upp försäljningen.

Medtech-startupen Mevia har tagit fram en produkt och digital plattform som ska se till att patienter inte glömmer bort att ta sin medicin.

Genom en tunn krets som trycks direkt på läkemedelsförpackningen kan en signal skickas till Mevias databas när patienten tar medicinen. Får de ingen signal kan de själva skicka en notis för att påminna patienten.

Nu tar bolaget in 4,5 miljoner kronor i nytt kapital. Det meddelar Almi Invest, som deltar i rundan tillsammans med Spira Invest och ett antal affärsänglar, i ett pressmeddelande.

“Mevias teknik kan appliceras direkt på befintliga läkemedelsförpackningar utan att påverka den ursprungliga produkten. Detta gör den relativt enkel att implementera och gör den skalbar. Flera intressanta kunddialoger visar att marknaden nu är mogen för Mevias digitala teknik”, säger Patrik Sjöstrand, Investment Manager på Almi Invest.

Även de befintliga ägarna Chalmers Ventures deltar i nyemissionen.

Det nya kapitalet ska användas för att expandera bolagets försäljning och marknadsföring. Bolaget lyfter fram att den nya tekniken kan få stora fördelar för hemsjukvården där personal idag följer upp att patienten tar sin medicin genom att fylla i manuella listor.

“Vi ser en fantastisk potential att utveckla Mevia tillsammans med våra nya ägare och teamet. Investeringen säkerställer att vi kan fortsätta växa med befintliga och nya kunder. Detta stärker oss i vårt mål att ta våra produkter ut till en större marknad”, säger Mevias vd och grundare Jesper Hassel.

Läs fler artiklar
LÄS MER