Sök

Revolut expanderar – inleder nytt samarbete med Visa

Revolutfintech

Nikolay Storonsky, vd och grundare av Revolut. Foto: Istock och pressbild.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Det brittiska betalbolaget Revolut, som nyligen tog klivet in på den svenska marknaden, inleder ett samarbete med kreditkortsjätten Visa – och expanderar till 24 nya marknader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Redan innan året är över ska bolagets tjänster ha hunnit lanseras i ytterligare sex länder, inklusive Japan och USA. Revolut, som ofta skryter med att det bara tar en minut för en kund att sätta upp ett konto och beställa ett betalkort, finns idag i Europa och Australien.

I och med samarbetet med Visa blir Revolut tillgängligt i totalt 56 länder.

Ska nyanställa 3500 personer

Expansionen kommer också kräva att Revolut gör nyanställningar. Bolagets vd Nikolaj Storonskij har sagt till Reuters att målet är att växa personalen från nuvarande 1 500 till cirka 5 000 nästa år, alltså en tillökning med 3 500 personer.

I sin kontakt med nyhetsbyrån uppgav Storonskij också att partnerskapet kan leda till att Revolut dubblar eller tredubblar kundbasen nästa år.

Revolut lanserades i juli 2015 av tidigare investerare på Credit Suisse och Deutsche Bank och har i dag över 8 miljoner användare. I Norden lanserades Revolut i slutet av 2017.

Breakit träffade nyligen grundaren Nikolaj Storonskij, som bland annat konstaterade att han inte ser Klarna som någon konkurrent.

Läs mer