Sök

Visiba Care digitaliserar vården – plockar in Filippa Reinfeldt i styrelsen

Visiba careHälsa

Filippa Reinfeldt. Foto: Maja Suslin / TT.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"Mycket handlar om att möjliggöra högre kvalitet och ökad tillgänglighet".

Visiba Care har utvecklat en teknisk plattform som gör det möjligt för vårdgivare att erbjuda digitala vårdmöten. Genom lösningen kan de öppna en eller flera digitala mottagningar under sina egna varumärken.

I dag har Visiba Care hälften av landets regioner på kundlistan och fokus ligger på fortsatt tillväxt. 

Som del i den strategin stärker bolaget nu upp styrelsen genom att ta in Filippa Reinfeldt som ny ledamot. Hon har bland annat en bakgrund som sjukvårdslandstingsråd i Stockholms län och har även ansvarat för affärsutveckling hos Aleris.

Filippa Reinfeldt säger att det ska bli spännande att få vara med och driva den innovativa utvecklingen framåt.

”Jag ser mycket fram emot att få vara med och bidra till modern utveckling i en viktig, snabbt växande bransch, där mycket handlar om att möjliggöra högre kvalitet och ökad tillgänglighet, såväl i tid som geografiskt”, säger Filippa Reinfeldt.

I början av sommaren tog även Niklas Ivarsson en plats i styrelsens. Han började på Spotify redan 2007 och hade titeln Global Head of Licensing på stremingjätten. I dag arbetar han bland annat med investmentbolaget Seven District Development.

Johan Gustafsson, medgrundare och vd på Visiba Care, uppger att bolaget satsar stort på att göra det möjligt att digitalisera fler delar av vården, här ingår bland annat satsningar på en AI-baserad sjuksköterska. Johan Gustafsson säger vidare att han är glad över att välkomna de nya namnen till  styrelsen.

”Kombinationen av erfarenheter från hälso- och sjukvården, unika insikter kring global expansion och disruptiv teknologi är helt i linje med den expertis vi behöver för vår fortsatta utvecklingsresa”, säger Johan Gustafsson.

Visiba Cares största ägare utgörs idag av grundarna tillsammans med investeringsbolaget Blue. Under förra året omsatte Visiba Group runt 19 miljoner kronor och backade 14 miljoner kronor. 

Läs mer