Erik Bergman vill skänka 10 miljoner till regnskogen: “Har mer än jag behöver”

Great.com Hållbarhet
Erik Bergman vill skänka 10 miljoner till regnskogen: “Har mer än jag behöver”

Johanna Ekström

Reporter

Ser Greta Thunberg som en superhjälte.

Erik Bergman blev miljonär när han sålde sin andel i affiliatenätverket Catena Media, en sajt som slussar spelare till olika nätkasinon. Sedan dess har han, som Breakit tidigare berättat, dragit i gång välgörenhetsinitiativet Great.com. 

Nu har Erik Bergman beslutat sig för att skänka maximalt 1 miljon dollar, motsvarande ungefär 9,7 miljoner kronor, till initiativ för regnskogen. Pengarna ska gå till organisationen Coalition for rainforest nations. 

För att skapa hajp kring donationen har Erik Bergman gjort ett Instagram-inlägg, där han skriver att han kommer skänka en dollar per kommentar. I skrivande stund har han fått över 11.000 kommentarer. 

“För att rädda planeten måste vi rädda våra regnskogar... det här är mitt försök att göra skillnad”, skriver han i inlägget och fortsätter:

“Säga vad man vill om Greta Thunberg, men för mig är hon en superhjälte. Ingen annan har ens kommit i närheten av att ge klimatfrågan en sådan uppmärksamhet. Hon är precis överallt och det gör skillnad!”.

Han har också gjort en första inbetalning på 1.000 dollar för att visa att han menar allvar. 

I ett senare inlägg förklarar han att han vill göra insamlingen via sociala medier istället för att bara skänka pengarna direkt utan att göra det offentligt.

Han erkänner att det är för att boosta sig själv men framförallt för att han vill öka medvetenheten om klimatfrågorna och få folk att prata om dem.

På Linkedin skriver han vidare att han har “mer pengar än han behöver”, men att han inte använder dem till något trots att han hela tiden säger att han ska göra det. 

Läs fler artiklar
LÄS MER